Deprecated: The $control_id argument is deprecated since version 3.5.0! in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/elementor/modules/dev-tools/deprecation.php on line 304
Moció per l'elaboració del pla d'accessibilitat i garantir una ciutat accessible -

Moció per l’elaboració del pla d’accessibilitat i garantir una ciutat accessible

A Sant Andreu de la Barca, més sovint del que ens pensem, trobem espais, cartells, senyalitzacions i en definitiva eines, que no estan adaptades a les necessitats de tothom. Això fa que moltes persones no puguin desenvolupar-se en el seu dia a dia sense barreres de tot tipus. Més del 40% de la població mundial troba limitada la seva autonomia a ciutats i pobles perquè no s’adapten a les diverses capacitats de les persones que hi viuen.

Els territoris urbans, els espais construïts i els espais naturals són espais de compliment i exercici de drets col·lectius com a manera d’assegurar una distribució equitativa, universal, justa, democràtica i sostenible, per tal que el conjunt de la ciutadania pugui gaudir dels recursos, la riquesa, els serveis, els béns i les oportunitats que ofereix la ciutat en els seus espais comuns. En aquest sentit, l’accessibilitat és una condició indispensable per garantir l’autonomia, la no discriminació i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

En aquest sentit, l’octubre del 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 13/2014 d’accessibilitat que obliga als municipis de més de 20.000 habitants a executar el seu Pla d’Accessibilitat abans del 2028.

Aquesta llei té dos objectius principals, d’una banda aconseguir una societat inclusiva i accessible que permet avançar cap a la plena autonomia de les persones, eviti la discriminació i propiciï la igualtat d’oportunitats per a tothom, siguin quines siguin les seves diverses capacitats; d’altra banda, actualitzar i facilitar un marc normatiu propi més àgil en matèria d’accessibilitat, adequat a les directrius internacionals, europees i estatals, en exercici de les competències de la Generalitat.

Podeu llegir la moció sencera seguint l’enllaç


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies