Deprecated: Required parameter $keys follows optional parameter $name in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/LayerSlider/assets/classes/class.ls.config.php on line 74
Fem Sant Andreu pregunta sobre quines mesures d'estalvi energètic, aprovades pel Govern central, ja s'han aplicat per part de l'Ajuntament -

Fem Sant Andreu pregunta sobre quines mesures d’estalvi energètic, aprovades pel Govern central, ja s’han aplicat per part de l’Ajuntament

Published by Fem Sant Andreu on

El Govern espanyol aprovava el passat 1 d’agost el Reial decret llei 14/2022, de mesures de sostenibilitat econòmica, així com mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural.

Un document que inclou un Pla de xoc d’estalvi i gestió energètica en climatització per a reduir ràpidament el consum d’energia en edificis administratius, comercials i de pública concurrència, tal qual es defineix en el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en Edificis (RITE), així com facilitar el compliment dels compromisos europeus derivats del conflicte a Ucraïna.

El decret impulsa també l’electrificació de l’economia, en agilitar les tramitacions de les xarxes i infraestructures i potència l’emmagatzematge i l’autoconsum.

El Grup Municipal de FEM SANT ANDREU ha preguntat aquesta setmana per escrit sobre quines de les obligacions incloses en aquest decret i que fan referència als immobles de les Administracions Públiques i altres immobles d’ús públic han estat aplicades a Sant Andreu de la Barca.

I també hem demanat quantes sol·licituds de bonificació d’IBI ha rebut l’ajuntament per instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica, i quin és el termini que triga aquest tràmit en el nostre municipi.
Aquestes obligacions suposen que: tindran les temperatures de calefacció i refrigeració limitades a 19 i 27 graus centígrads respectivament; comptaran amb set dies des de la publicació de la norma per a fer efectiva la limitació, que estarà en vigor fins a l’1 d’octubre de 2023.

Tindran l’obligació d’exhibir en cartells o pantalles les mesures obligatòries d’estalvi, entre altres addicionals que redueixin el consum. També tindran set dies per a complir i la seva vigència serà efectiva fins a l’1 d’octubre de 2023.

Abans del 30 de setembre hauran de disposar de tancaments automàtics a les portes d’accés per a impedir que es quedin obertes permanentment, amb el consegüent balafiament per pèrdues d’energia a l’exterior.

L’enllumenat dels aparadors haurà d’estar apagat des de les 22.00 hores.

Aquesta disposició també s’aplicarà als edificis públics que estiguin desocupats en aquest moment. Igualment tindran set dies per a complir i ho hauran de fer fins a l’1 d’octubre de 2023.

Aquells immobles que hagin passat la inspecció d’eficiència energètica abans de l’1 de gener de 2021 hauran de sotmetre’s a una revisió extraordinària abans del 31 de desembre de 2022, de manera que tots els edificis amb un consum de climatització rellevant hagin superat una inspecció en els últims dos anys.

Per a executar ràpidament les obres de millora energètica en els edificis de les Administracions Públiques, aquestes podran aplicar procediments de contractació d’urgència.

A més, aquests contractes s’executaran en un termini inferior a un mes des de la seva formalització.


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies