Fem Sant Andreu espera que la nova alcaldessa obri un etapa de consens i treball conjunt per Sant Andreu

Publicat per Fem Sant Andreu el

La coalició municipalista no presenta candidatura en el ple d’investidura i s’absté en la votació, amb la voluntat de facilitar un nou moment polític i donar-li una oportunitat a les relacions amb el govern municipal.

En la sessió extraordinària i urgent del passat dissabte 31 de juliol, que va tenir lloc al Teatre Núria Espert, per la elecció i presa de possessió del càrrec d’un nou alcalde o alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. La coalició Fem Sant Andreu-Acord Municipal vol fer les següents consideracions:

  • Enric Llorca marxa deixant una ciutat debilitat, perquè en els darrers 10 anys Sant Andreu ha encarat el futur sense un projecte sòlid de ciutat ni consens polític. S’han deteriorat els serveis públics, la convivència i cohesió social, patim inseguretat en alguns barris i la degradació de la via pública. Amb 1.500 aturats al nostre municipi constatem una evident falta de modernització que resulti atractiva a la inversió empresarial per tal de crear llocs de treball, benestar i prosperitat.
  • En aquests 25 mesos que portem de mandat Fem Sant Andreu ha exercit la seva responsabilitat, apostant pel diàleg i el consens. Fruit d’això hem aprovat tots els pressupostos municipals. Hem elaborat paral·lelament un pacte municipal amb propostes concretes per combatre les conseqüències de la Covid i recuperar socialment i econòmicament el nostre municipi.

  • El sentit de la responsabilitat, la coherència que apliquem a cada pas que donem, ens porta a votar en blanc en l’elecció de la persona que ha d’exercir l’alcaldia. Tampoc hem presentat una candidatura alternativa perquè creiem que no és el moment de gestos buits ni simbòlics. Amb la bona feina feta fins ara i la que continuarem fent, volem guanyar-nos la confiança dels nostres conciutadans i estar preparats el 2023 per liderar a partir de llavors el govern municipal, però ho volem fer amb la ratificació de les urnes.
  • Li hem reclamat valentia a la nova alcaldessa, li hem sol·licitat que per marcar un punt d’inflexió i trencar amb el passat, deixi sense efecte el pacte amb la dreta neoliberal i trenqui el pacte de govern amb Ciutadans. Seguint la voluntat que el poble de Sant Andreu ha votat en gairebé totes les eleccions: el nostre poble és eminentment d’esquerres, i l’únic espai que tingui la dreta al municipi no pot ser el govern de la ciutat.
  • El vot en blanc no és un xec en blanc a la nova alcaldessa i al seu equip. Serem exigents i crítics amb la feina del govern municipal i fiscalitzant la gestió del govern com hem fet fins ara, és el nostre deure i obligació.

  • Amb la nostra actitud volem propiciar un nou moment polític a la ciutat, pensem que els nous lideratges poden ajudar a pacificar les relacions i centrar-nos en allò que és important: treballar conjuntament per la ciutat i amb el consens suficient. Volem ser part de la solució a la decadència dels darrers anys, i això passa per generar un espai d’oportunitats, consens i acord, i fixar-nos en allò que ens uneix, en comptes d’allò que ens separa.
  • El grup de Fem Sant Andreu té compromís de seguir sent proactius i propositius pel que queda de mandat. Sempre i evidentment des dels respectius punts de vista polítics i ideològics. Tant els grups que estan al govern com a l’oposició hem de mantenir una relació més sòlida i estreta amb la ciutadania, ens hem d’exigir més i ens hem d’exigir ser millors i fer-ho millor. Si volem millorar el benestar de la ciutadania hem d’aplicar excel·lència política.

  • Aquí podeu veure tot el vídeo amb les paraules del nostre portaveu Marc Giribet.
Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Skip to content