Moció pel reconeixement del dol perinatal, gestacional i neonatal

Published by Fem Sant Andreu on

En el plenari de maig la coalició municipalista Fem Sant Andreu, va presentar una proposta per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, en forma d’espai físic al cementeri municipal i d’altres estratègies d’acompanyament. La moció va ser aprovada per unanimitat per tots els grups.

La pèrdua perinatal, gestacional o neonatal és una realitat encara sovint molt invisibilitzada socialment i que pateixen moltes famílies en silenci. Segons les dades, l’any 2019 van morir 157 menors d’un any, dels quals 34 abans de les primeres 24h i 96 entre el dia 1 i els 28 dies.

La mort d’una gestant o infant recent nascut segueix sent un tema tabú en la nostra societat, silenciat i minimitzat, fet que provoca que sovint les famílies que pateixen una pèrdua d’aquestes característiques es trobin soles a l’hora d’afrontar aquest dolor. 

Ha estat gràcies al trencament del silenci de moltes mares, de moltes famílies i d’entitats, que aquest dol perinatal, o “dol no reconegut” poc a poc disposa de més visibilitat, reconeixement social i també mèdic davant les pèrdues d’un fill. Avui hi ha moltes professionals més preparades que acompanyen les famílies en tot moment, existeixen grups de suport per famílies que han passat pel mateix procés, i fins i tot el Departament de Salut va publicar una guia el 2016 sobre aquest tema. I també són diverses les entitats que treballen des d’arreu del territori per visibilitzar aquest fet i acompanyar les famílies.

Fem Sant Andreu considera prioritari promoure accions al nostre municipi Sant Andreu de la Barca. Algunes d’aquestes accions podrien ser un espai de reconeixement i acompanyament per les famílies que han tingut pèrdues d’éssers estimats en aquestes condicions, i visibilitzar així el dol perinatal, gestacional i neonatal, donant-li la importància que es mereix.

Seguidament trobareu el document entrat al registre municipal, amb tots els acords:

moció_dol_perinatal

 

Entrevista de LaBarcaProducció a la regidora Eunice Martín de Fem Sant Andreu:

Moción para el reconocimiento del duelo Perinatal, Gestacional y Neonatal

Moción para el reconocimiento del duelo Perinatal, Gestacional i neonatal es una iniciativa de Fem Sant Andreu que se presento como moción el pasado mes.Perder un hijo es una de las peores desgracias que le puede ocurrir a cualquiera pero si a demás es recién Nacido o neonato el daño psicológico es peor .La iniciativa de Fem es la de crear un lugar para recordar a estos pequeños que aunque estuvieron poco con nosotros si que dejan una gran huella en sus padres .

Publicada por La Barca Producció TV en Domingo, 6 de junio de 2021

 

 

 


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies