Perill per l’estat del cablejat telefònic

Publicat per Fem Sant Andreu el

Fem Sant Andreu insta al govern municipal a arremangar-se i posar-se mans a l’obra, per solucionar el problema de seguretat que genera l’estat del cablejat telefònic alguns barris.

El mes de gener del 2020, el plenari de Sant Andreu de la Barca va aprovar una moció amb tots els vots afirmatius, que exigia a la companyia Telefónica el compliment de la normativa vigent en quant al manteniment de la xarxa, i a emprendre les actuacions correctores necessàries dins d’un termini fixat i que es responsabilitzin de l’adient manteniment de tota la seva infraestructura.

La situació d’aquesta problemàtica no millorarà per si sola, sabem que les empreses de telecomunicacions no actuaran preventivament, tan sols posaran pedaços per restablir el servei i continua fent negoci. Mentrestant els barris més afectats com la Colònia del Palau i Can Prats, la situació de la xarxa telefònica ha empitjorat aquests darrers mesos. Cal recuperar el control de la via pública per garantir-ne la seguretat i actuar.

Les problemàtiques més freqüents detectades són:

  • Flexió del cablejat. La falta de manteniment, la descoordinació entre operadores a l’hora de tirar cablejat per noves línies i la no renovació ni substitució del cablejat existent per optimitzar-ne la capacitat. Ha provocat la flexió d’aquestes línies i un risc important per la seva proximitat a la zona de pas de la ciutadania i vehicle.
  • Massificació de cablejat. La pèrdua de tensió del cablejat també es causa del poc espai d’anellatge al pal de fusta degut a la massificació. S’han anat sumant noves línies telefòniques i de fibra, massificant el cablejat així com a altres elements.
  • Deteriorament dels pals de fusta. La majoria d’aquests pals porten bastants anys col·locats i fins i tot dècades, si bé algun d’ells han estat substituïts per uns altres, la gran majoria no fet que constitueix un perill. Cada cop son més el que tenen degradacions de la base o trencaments.
  • Aplegament de connexions. Podem trobar connexions de cablejat en mig d’una via transitada per vehicles d’alçada considerable. Fruit de la manca de planificació de les empreses prestadores de serveis de telecomunicacions a l’hora de dimensionar la seva infraestructura.

Amb els acords de la moció de 2020, el govern municipal es va comprometre a redactar un informe tècnic sobre l’estat de les instal·lacions de les xarxes de telefonia observables en l’espai públic, detectant-hi els riscs potencials, i comprovant si compleixen l’ordenament jurídic vigent, UNE, Ordenances municipals, o altres de compliment obligat.

Seguidament adjuntem el document que hem fet arribar al govern municipal, on es detallem 36 punts de la xarxa telefònica de Sant Andreu de la Barca, que representen punts perillosos pels vianants i vehicles:

Pals de telefon

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Skip to content