La política útil

Publicat per Fem Sant Andreu el

Qui ens anava a dir fa 1 any que viuríem un confinament, que ens hauríem de separar dels nostres éssers estimats, que els infants i els joves no podrien anar a estudiar, i que moltíssimes persones no podrien anar a treballar. Totes hem patit aquesta pandèmia d’una manera o una altra, i això també ens ha servit per repensar les nostres vides, per valorar les coses realment importants. I la feina n’és una, perquè és el nostre pa i sostre, i quan et falla, es trenca un pilar fonamental de la teva vida.

En la situació excepcional que vivim, però en definitiva sempre, aquells que tenim responsabilitats públiques hem de posar en valor la política útil, la que treballa per a les persones, pel seu benestar i pels seus problemes. Des de Fem Sant Andreu hem pretès en tot moment ser aquesta eina útil i el nostre projecte, una garantia de futur per la ciutadania de Sant Andreu. Hem trepitjat carrer, hem escoltat entitats i col·lectius, hem cercat problemàtiques a les xarxes per acabar articulant una resposta i proposta, perquè el govern municipal executés la solució.

És millor exemplificar la noció de política útil que definir-la.

Útil és liderar i agilitzar l’aprovació d’un Pla de Reactivació Social i Econòmica per la ciutat i posposar els cobraments dels serveis municipals i impostos, en plena pandèmia.

Útil és també articular propostes per salvar el comerç de la segona onada de la COVID-19, aconseguint la creació d’una targeta moneder per consumir al comerç local o impulsar una línia d’ajut directe a bars, restaurants i centres d’estètica.

Útil es demanar i aconseguir la instal·lació de llums a l’aparcament del Josep Pla. A més de creure i apostar en l’energia fotovoltaica, proposant la bonificació l’IBI.

Útil és proposar la implementació d’agents cívics. Així com incrementar els recursos i efectius de la policia local per millorar la seguretat ciutadana.

Útil per la ciutadania és fiscalitzar el govern municipal, detectant més de mig milió d’euros en factures directes emeses sense licitació ni concurs públic. Així com detectar les irregularitats retributives de l’alcalde i alguns regidors del consistori, i aconseguir revertir-les.

I al 2021 volem seguir sent útils, incorporant als pressupostos municipals una partida per la millora dels parcs infantils i la senyalització dels camins de muntanya, proposant i aconseguint incrementar les partides de benestar i protecció social, beques menjador i banc d’aliments entre d’altres.

Per Fem Sant Andreu la política útil és aquella que se centra en reconduir una situació negativa perquè resulti positiva o, com a mínim,  ser capaços de delimitar el perímetre d’una crisi, però sobretot evitar caure en la temptació de promoure polsos polítics que només busquen el benefici partidista.

 

Marc Giribet i Gavara

Regidor-portaveu de Fem Sant Andreu-Acord Municipal


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies