Deprecated: Required parameter $keys follows optional parameter $name in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/LayerSlider/assets/classes/class.ls.config.php on line 74

Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Per la congelació dels impostos municipals -

Per la congelació dels impostos municipals

Published by Fem Sant Andreu on

Amb la proposta modificació de les ordenances fiscals per l’any 2023 del govern municipal, constatem que res ha canviat i que el canvi a l’alcaldia ha estat un relleu que deixa la ciutat en un punt d’estancament crònic.

L’aposta de Fem Sant Andreu és per una fiscalitat social i verda. Davant l’escalda del cost de vida dels dos darrers anys, fruit de la lenta recuperació econòmica post-pandèmia, la guerra d’Ucraïna i els especuladors que aprofiten la guerra volen generar una sensació d’escassetat per revalorar el seu negoci.

El grup municipal de Fem Sant Andreu ja vàrem insistir a les ordenances fiscals de 2022, que els impostos no s’havien de pujar. El govern d’Ana Alba els va pujar un 3% lineal, pel 2023 hem reiterat que una pujada d’impostos dels valors residencials i comercials no ajudarà a la ciutadania ni al comerç local. Per això sostenim que ha de ser l’ajuntament el que faci aquest esforç econòmic, i ho defensem perquè l’any anterior vàrem tenir superàvit, perquè disposem d’un bon romanent a la tresoreria i perquè el nivell d’endeutament de l’ajuntament ara és més acceptable.

Des de la colalició municipalista hem proposat que la modificació de les ordenances incroporin les seguents propostes:

  • Congelació dels tipus impostius residencials i comercials de poca extensió.
  • Incrementar la bonificació a l’IBI per persones que instal·lin plaques fotovoltaiques, i apostin per les energies renovables 50%-5 anys, com a tants altres municipis.  
  •  Reduir la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals, aquelles persones que facin us habitual de la deixalleria. 
  • Gratuïtat de la zona blava els primers 30 minuts, i que la tarifa s’apliqués a partir del minut 31 d’estacionament. Per incentivar la rotació de vehicles. 
  • Que les entitats locals sense ànim de lucre, tinguessin un 50% de bonificació a la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic. 
  • Tarifar l’actuació tècnica i administrativa, per fer inspeccions al cablejat telefònic i elèctric que no esta en bon estat. Per requerir la seva adaptació i reparació. 

 


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies