Deprecated: Required parameter $keys follows optional parameter $name in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/LayerSlider/assets/classes/class.ls.config.php on line 74
Proposta de millora per la seguretat viària de la ciutat, i per la substitució del coixí berlinès -

Proposta de millora per la seguretat viària de la ciutat, i per la substitució del coixí berlinès

Published by Fem Sant Andreu on

La coalició municipalista de Fem Sant Andreu ha presentat pel plenari del mes de juny, per sustituir els badens berlinesos de la ciutat.

El Coixí Berlinès és una tipologia d’elevació implantada en una part de la calçada. Aquest dispositiu esta pensat perquè només els turismes, per la menor distància entre rodes del mateix eix, estan obligats a passar per la part elevada i per tant, redueixin la velocitat. Els vehicles amb major distància entre eixos poden circular sense sofrir l’efecte d’elevació.

Però els vehicles amb menor distància entre eixos que un turisme o també aquells que són bufó eix com, per exemple: monopatins, bicicletes i motocicletes aquesta tipologia de gual pot considerar-se risc viari, per les següents raons:

  • Permet maniobra evasiva de l’obstacle, afavorint la trajectòria cap a zones de risc, generant hàbit o conducta de risc.
  • Pot modificar de manera involuntària la trajectòria d’un vehicle de dues rodes cap als seus laterals, generant invasions de carril contrari, sortida de via, etc.
  • L’adherència de la seva zona de rodadura no garanteix coeficients de fregament del 0,65. Baix condicions d’humitat vaig poder produir lliscaments de les rodes d’una motocicleta, ciclomotor o bicicleta o vehicle similar, especialment en les zones laterals d’abatiment.

A l’Avinguda Guatemala a l’alçada de l’oficina de correus, hi ha instal·lats un regulador de velocitat tipus coixí berlinès. Aquesta calçada no compleix amb l’amplada mínima requerida de 1,20 metres a banda i banda de la calçada.

Fem Sant Andreu proposa substituir el coixí berlinès de l’Av. Guatemala/ Riera Canals (davant l’oficina de Correus), en un pas de zebra elevat amb il·luminació intel·ligent. Aquests element de seguretat viaria substituiria el coixí berlines, instal·lat en aquesta ubicació.

Aquest pas elevat, que es convertirà a nivell de vorera, permetrà un pas més segur als vianants que es dirigeixen a l’oficina de correus, comerços i supermercats, més la connexió amb la carretera de Barcelona via Parc Pedemonte. Es proposa també convertir el pas zebra a la intersecció Av. Guatemala amb C/ del Riu, en un pas de zebra elevat amb il·luminació intel·ligent.

Seguidament, podeu consultar la proposta que es votarà al plenari municipal del pròxim 30 de juny:

Proposta_Francesc_Maci_40 (1)

 

 


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies