Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Millorem el pressupost -

Millorem el pressupost

Published by Fem Sant Andreu on

El passat desembre es van presentar els pressupostos per l’any 2022. Tal com vàrem anunciar des de Fem Sant Andreu, no eren uns comptes dolents però si millorables amb voluntat política. I per això teníem la ferma convicció que amb les al·legacions  es podien millorar i fer-los més propers i útils pels santandreuencs.

Perquè és facin una idea, les nostres propostes buscaven remodelar la pista del Barri del Carme, però proposant, de forma imaginativa, un conveni amb la Cruyff Foundation. Per altra banda volíem prioritzar la urbanització del barri de Can Prats (carrers Batlle Joaquim i Cervantes) pacificant els carrers de trànsit i eliminant les barreres arquitectòniques. En comptes de l’asfaltat del vial de C/Esport fins a Can Salvi sense gairebé impacte residencial. A més hem proposat la creació d’un fons de 400.000 € per l’adquisició d’habitatge públic, per programes socials i emancipació juvenil.

Una altra al·legació ha estat recuperar el projecte per la construcció de la nova comissaria de Policia Local. En l’actualitat la comissaria no té una zona per detinguts ni un espai per atendre dignament i amb privacitat les víctimes. Perseguint l’objectiu de millorar la seguretat ciutadana, també plantejàvem la contractació d’un agent més de policia local.

Per altra banda, incrementàvem la despesa social directa. Respecte a la gent gran preteníem crear un servei d’àpats a domicili per aquelles persones que tenen una mobilitat més reduïda i vulnerabilitat econòmica. Volíem impulsar un programa d’educació i pràctica digital per reduir-ne la bretxa en el col·lectiu de la gent gran.

Sense oblidar-nos dels objectius de sostenibilitat, proposàvem impulsar un campanya de recollida de residus porta-porta als eixos comercials, fet que ajudaria a no saturar els contenidors de reciclatge i millorar la recollida selectiva. A més reactivar les campanyes de conscienciació de la recollida d’excrements a la via pública. Ambdues a raó de les queixes rebudes per la ciutadania.

Tampoc ens hem oblidat dels comerços locals ni de la cultura. Les nostres al·legacions recollien un programa novedós que premiava amb descomptes culturals, les compres als comerços del municipi i el consum local.

Vull aclarir que davant la desinformació que algunes formacions com el PSC estan practicant: els pressupostos no s’apliquen fins que finalitzen els 25 dies hàbils d’exposició pública. Si el govern pretenia posar-los en marxa abans, que els haguessin elaborat al novembre en comptes del desembre de pressa i corrents, com sempre tot a última hora.

Per concloure, hem treballat de valent perquè les propostes per millorar el pressupost fossin factibles i que en cap cas, posessin en risc l’estabilitat financera del pressupost. Però aquesta voluntat de FEM de sumar i construir des de la pluralitat, ha topat contra la poca capacitat negociadora del govern d’Ana Alba. Potser el que no els hi ha agradat de les nostres al·legacions és que reduïen en 86.000 € la propaganda i despesa política.  

 

Marc Giribet i Gavara

Portaveu de Fem Sant Andreu-AM


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies