Demanem a l’Ajuntament una declaració institucional en favor de la comunitat educativa de l’IES El Palau

Published by Fem Sant Andreu on

La coalició municipalista considera que ara és el moment de tancar les ferides, i que el consistori de Sant Andreu de la Barca repari la reputació del centre i reposi l’honor dels professors acusats d’adoctrinament.

Fem Sant Andreu, arran de les declaracions del portaveu de Ciutadans, Xavier Pla, on rectifica i assegura que a l’IES El Palau “no va haver-hi adoctrinament” sinó un “malentès”. Ahir el portaveu de la formació Marc Giribet va demanar en sessió plenària, que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca tanques les ferides pel fals cas d’adoctrinament del Palau, i restaures els danys causats per la denuncia d’adoctrinament i que protegeixi d’ara en endavant la comunitat educativa local, amb una declaració institucional.

El nostre institut va ser el centre i la punta de llança d’una campanya de desprestigi contra l’escola catalana. Com ha assegurat el regidor de Ciutadans Xavier Pla, no va haver-hi adoctrinament, encara que en aquell moment el líder de la seva formació, però en general la direcció de Ciutadans fossin els instigadors d’un sentiment d’animadversió i de persecució dels docents de l’INS El Palau. Per esmenar tot aquell desgavell, Fem Sant Andreu proposa que la institució que viu i és coneixedora del dia a dia a la nostra ciutat l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, reposi l’honor i el dany causat als mestres perseguits per adoctrinament. Tal com ho expressava l’exprofessor del centre i portaveu dels docents vexats, en Josep Lluís del Alcázar.

Cal recordar que més d’una trentena de professors van demanar el trasllat del centre per la tensió i l’ambient irrespirable que es vivia durant els mesos posterior a la denúncia contra els docents. Tanmateix la reputació que llavors tenia el centre va quedar molt tocada, i la població de Sant Andreu de la Barca amb els anys se’n ressentirà.

Des de l’Ajuntament, un cop arxivades les denúncies i rectificada la posició de la formació Ciutadans, que integra el govern municipal, hauria de vetllar per la comunitat educativa local i reparar l’honor i els perjudicis del centre educatiu, però sobretot d’aquells que van viure de primera mà un “malentès” que es va “magnificar” fins a convertir-se en un linxament públic per un fals adoctrinament, instigat per sectors reaccionaris i propers a l’ultra dreta.

Per tot l’anteriorment esmentat i perquè la funció dels regidors i les regidores és estar al costat dels veïns i veïnes de la ciutat, demanem que el consistori aprovi solemnement una declaració institucional per reposar l’honor malmès als mestres del nostre municipi i reparar la reputació de l’Institut El Palau, on s’han format amb concòrdia i respecte milers de santandreuencs, i així seguirà sent.

 

Categories: Noticies

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies