Ara no toca apujar els impostos municipals

Published by Fem Sant Andreu on

La situació econòmica de moltes famílies és fràgil, la Covid ha posat en risc moltes vides i ara els seus efectes més importants, es fan evidents en les butxaques de totes i tots. Hem perdut capacitat d’estalvi, els subministraments bàsics com el gas i l’electricitat es troben disparats i això fa que s’encareixin productes i serveis necessaris per a tots. A més a més, es preveu que per a l’any 2022 el cost de la vida augmenti al voltant d’un 3,1%, però segurament els salaris i les pensions no s’actualitzaran en les mateixes quantitats per poder fer front a tot.

A Fem Sant Andreu no estem d’acord amb la pujada d’un 3,6% d’IBI, que vol executar el govern municipal del PSC i Cs per al 2022. Considerem que s’ha de contenir la pressió fiscal a les famílies. Aquesta pujada se sumarà a la del 2% del 2020, en els tres anys d’afectació de la Covid, l’augment acumulat d’IBI suposarà un 5,6% que repercutirà directament sobre les famílies i comerços. En un moment de crisi econòmica com l’actual, pot fer trontollar l’economia domèstica dels qui en pitjor situació es troben, i pot ser un greuge més dels esmentats anteriorment, per accentuar la pèrdua de riquesa i minvar la capacitat d’estalvi dels santandreuencs i santandreuenques.

Som conscients que el consistori necessita recursos per tirar endavant els serveis públics i iniciatives socials que presta. Per això des de Fem Sant Andreu creiem que en comptes de fer una pujada generalitzada que impactarà contra totes les economies, indistintament de la seva fortalesa o debilitat, proposem que l’actualització dels impostos municipals s’apliqui quirúrgicament afectant només aquelles grans corporacions, les que tenen major valor cadastral per exemple, bancs i empreses d’àmbit nacional i internacional instal·lades a Sant Andreu.

A més, les perspectives d’ingressos de l’ajuntament per al 2022 permeten quadrar el pressupost sense problemes, ja que s’incrementarà un 8% la partida d’ingressos provinents del model de finançament local, precisament fruit de les previsions de major creixement econòmic el 2022. Així com sabem que el consistori no haurà de retornar l’import de les liquidacions negatives del 2020 i 2021. Això sumat a que l’ajuntament disposa de prop de 8 milions de romanent.

En moments com els actuals, el principi ideològic de la fiscalitat progressiva: “Qui més té, és qui més ha d’aportar” pren més rellevància que mai, i ha de deixar de ser un eslògan electoral, per convertir-se en una solució real

Marc Giribet i Gavara – Regidor portaveu de Fem Sant Andreu


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies