Moció sobre els parcs infantils que volem a Sant Andreu de la Barca

Published by Fem Sant Andreu on

La coalició municipalista de Fem Sant Andreu ha presentat al plenari ordinari d’octubre de 2021, una moció sobre els parcs infantils que volem a Sant Andreu de la Barca.

Amb aquesta proposta des de Fem Sant Andreu volem posar sobre la taula diversos aspectes, que incideixen directament en la societat santandreuenca, en la seva interacció i desenvolupament. En quatre criteris, hem volgut traçar l’estratègia i la seva motivació per mantenir en un estat digne els parcs.

  • L’Estat actual dels parcs infantils i la seva manca de manteniment i preocupació per part del govern municipal. Hem elaborat un informe des de Fem Sant Andreu per conèixer l’estat dels parcs infantils del municipi. Amb l’objectiu de copsar en fets objectius i demostrables, el sentiment dels ciutadans i ciutadanes al carrer, que els equipaments infantils estan descuidats des de fa anys.
  • La importància dels parcs en la vida socioeducativa dels infants, joves i avis. El valor d’oci i esbarjo d’aquestes instal·lacions esdevenen eines imprescindibles per facilitar i garantir el desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual de la canalla. A més de ser un element de socialització i d’esbarjo dels més petits del municipi, fomenten també la cohesió i integració social tot facilitant la relació entre les famílies. Això els converteix en uns equipaments indispensables i de necessitat per a la nostra ciutat.
  • Parcs de futur i per tots, optimitzats perque no perdin funcionament en uns pocs anys. Dissenyats en funció de les diferents edats i les diferents capacitats. Dividits en zones per a cada tipologia d’edat, com per exemple zona de fins 5 anys, de 6 a 12 anys i per a majors de 12 anys. On puguem trobar jocs de socialització per afavorir els jocs de grups i la interacció social. També amb zones ombrejades amb arbrats o tendals. Amb equipament esportius com les cistelles, porteries, taules de ping-pong i d’escacs. Amb petites zones de pícnic o amb bancs adequats perquè les mares puguin recolzar-se a donar el pit al seu nadó. i com no, preveure una zona específica per a la gent gran, inclosa a la configuració dels parcs, ajudaria a potenciar i facilitar la convivència i l’intercanvi generacional. 
  • Conservació i de manera prioritària el manteniment de les àrees de joc amb: Inspecció preventiva per detectar anomalies o desperfectes en les zones de joc i tanques. Manteniment correctiu per reparar desperfectes. Airejat, desinfecció i anivellament dels sorrals. Neteja, eliminació de residus i objectes abandonats i esborrar pintades. Inspecció funcional per garantir la seguretat dels jocs. Anivellament dels jocs, comprovació dels ancoratges i revisió de les superfícies. Una actuació d’educació cívica als barris i a les zones de parcs i esbarjo.

Seguidament trobareu el document entrat al registre municipal, amb tots els acords:

moció parcs infantils_Rev1

A continuació podeu consultar l’informe de Fem Sant Andreu sobre l’estat de 34 parcs de la ciutat:

Informe Parcs Infantils_Oct_2021_2

 


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies