Moció per a exigir la rebaixa de la factura de l’electricitat

Published by Fem Sant Andreu on

Durant el passat ple del dia 30 de setembre de 2021, Fem Sant Andreu – Acord Municipal i Podemos Sant Andreu de la Barca, van presentar una moció conjunta on s’exigia la rebaixa de la factura de l’electricitat.

L’elevat preu de l’electricitat s’ha convertit en un problema estructural que arrossega l’Estat espanyol des de fa dècades i que afecta milions de famílies, així com també al teixit empresarial del país que ha d’assumir uns costos superiors a la mitjana europea, ocasionant una clara pèrdua de competitivitat.

Des d’una visió estrictament municipal, aquest fort increment del preu de l’electricitat en un context de recessió econòmica farà que moltes més famílies no puguin assumir les factures i es trobin en risc de pobresa energètica. Els i les ciutadanes de Sant Andreu de la Barca també es ressenten d’aquesta situació i s’incrementaran les sol·licituds d’ajudes. Seran, doncs, els Ajuntaments com el nostre, els qui hauran de respondre destinant majors recursos des dels serveis socials, és a dir, intentant corregir allò que els poders públics de l’Estat no han estat capaços de solucionar en la regulació del mercat elèctric.

Davant aquesta situació és més necessari que mai aprofitar tots els instruments disponibles amb la finalitat d’abaratir la factura als famílies vulnerables, començant per ampliar la cobertura del bo social que permeti aplicar majors descomptes sobre la base de criteris de renda i la situació personal i familiar.

En aquest sentit, l’execució dels fons europeus és una oportunitat per a incidir en aquest canvi de model, afavorint aquells projectes orientats a la diversificació del mercat, l’eficiència energètica i l’impuls definitiu a les renovables.

Desgraciadament tant el PSC com C’s van votar en contra d’aquesta moció.

Aqui podeu veure el video :


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies