Parlem de parcs infantils

Published by Fem Sant Andreu on

Jugar és una activitat vital pels infants, i més enllà del seu valor d’oci i esbarjo, els parcs infantils esdevenen eines imprescindibles per facilitar i garantir el desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual de la canalla. Jugant, els infants s’expressen, descobreixen i interactuen amb l’entorn. Els parcs infantils a part de ser un element de socialització i d’esbarjo dels més petits del municipi, fomenten també la cohesió i integració social i facilitant la relació entre les famílies. Això els converteix en uns equipaments indispensables i de necessitat per la ciutat.

No és admissible que al municipi tinguem parcs infantils en mal estat i sense manteniment periòdic. Fins i tot en alguns casos, els veïns han hagut d’alertar a l’Ajuntament de desperfectes que suposaven un perill pels infants que hi juguen. Aquesta demanda de més atenció sobre les instal·lacions infantils no hauria de succeir, les prioritats del govern municipal haurien de ser mantenir en bon estat els equipaments públics i la via pública.

Per Fem Sant Andreu els parcs infantils i el seu manteniment són una prioritat, perquè no volem menystenir els beneficis cognitius i socials que aporten a la nostra comunitat. Per aquest motiu, a canvi de donar suport als pressupostos municipals del 2021, vàrem aconseguir pactar inversions en aquest sentit. Primerament una partida de 180.000 € per la renovació de 4 parc infantils que s’ha d’executar durant el 2021, i segon l’increment de la partida de manteniment de jocs infantils en un 43%.

A més des de la coalició municipalista volem que al nostre municipi compti amb un Pla de Parcs Infantils i zones d’esbarjo amb una perspectiva integradora i cohesionadora. Considerem imprescindible dissenyar els parcs pensant en els seus usuaris, cal que siguin segurs, integradors i amb uns distribució de jocs per edats equitativa. Cal conèixer els barris i preveure la seva evolució demogràfica per dotar-los amb els equipaments més adients. Aquests equipaments han d’acabar esdevenint eines per a que famílies, educadors i monitors puguin dur a terme iniciatives que facilitin la convivència, el civisme i la generositat.

Al govern municipal li demanem que compleixi amb els acords, i apliqui la inversió pactada en els darrers pressupostos amb Fem Sant Andreu. Tenim a les nostres mans convertir els parcs infantils en una bona eina per fomentar l’educació, l’arrelament al municipi i consciència cívica als futurs ciutadans santandreuencs. Fem-ho amb visió educativa i de futur!

Marc Giribet i Gavara – Regidor portaveu de Fem Sant Andreu


1 Comment

Noelia castello · 4 d'octubre de 2021 at 11:17

Es muy buena idea dedicar parte del dinero a los parques, ya que tenemos muchos niños en San Andrés. Deberían de reformar muchos de ellos y poner juegos didácticos y para su psicomotricidad … Y alguno de ellos deben de dejarlos más abiertos, para que las personas más incivicas se den por laudidas y nonpasen el día fumando y bebiendo. ( Pedemonte) es una vergüenza teniendo una guardería allí mismo.

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies