Proposta per adherir-nos a la iniciativa educativa: Educació 360.

Published by Fem Sant Andreu on

En el mes de setembre de 2021, Fem Sant Andreu registra una proposta d’acord al plenari ordinari, perquè l’Ajuntament de la ciutat s’adhereixi a la iniciativa educativa: Educació 360.

Educació 360  és una iniciativa educativa, social i política que vol impulsar un canvi profund en el model educatiu integrant els aprenentatges i l’educació que es donen en tots els temps i espais de la vida dels infants, adolescents i joves. Que connecti l’escola (educació formal), les famílies, i tots els recursos de la comunitat (educació no formal).

L’espai idoni per desenvolupar una estratègia d’Educació 360 és l’àmbit local i el de la proximitat perquè va dirigit a la comunitat. Al món municipal hi ha una gran tradició i recorregut d’iniciatives com els Projectes Educatius de ciutat o els Plans Educatius d’Entorn. L’Educació 360 està conformada per dos grans vectors:

  • Generar més i millors oportunitats educatives, connectar aprenentatges i educació lectiva i no lectiva,
  • Promoure i garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats i construir una aliança: desenvolupar la lògica col·laborativa i comunitària.

A partir d’aquí per fer-ho viable es fan nou propostes: acords municipals, espais de connexió i coordinació, municipi, ecosistema educatiu, oferta educativa 360 de noves oportunitat, personalització educativa, valoració i reconeixement, innovació en les oportunitats educatives, universalització-inclusió-equitat, acompanyament i empoderament. I, cadascuna d’aquestes propostes té les seves pròpies mesures concretes com el consell educatiu municipal amb capacitat de decisió, obrir els centres a la comunitat, mapes de recursos educatius compartits, el passaport 360 per fer itineraris personalitzats, reconeixement de bones pràctiques, pilotatge de noves experiències, augmentar els recursos dirigits a l’educació 360 -pressupost, tarifació social, beques-, pla d’igualtat de gènere, orientació a les famílies en els períodes de transició educativa.

L’Aliança Educació 360 s’engega el 29 de gener de 2018, amb el lideratge de la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona per, posteriorment, implicar representants dels àmbits tècnics i polítics dels ajuntaments, de la comunitat docent de diversos nivells i centres, i responsables d’entitats socioeducatives i culturals en la elaboració d’aquestes bases i propostes.

Al mateix temps l’Aliança convida a la societat a fer un canvi de marc mental, global i holístic que integra activitats i aprenentatges en totes les dimensions humanes i intel·ligències múltiples d’infants, adolescents i joves. Una educació que es dona al llarg de tota la vida que ha de fer possible l’equitat i la igualtat d’oportunitats sense exclusions ni segregacions, on tota la comunitat es responsabilitza de l’educació.

Seguidament trobareu la proposta registrada per Fem Sant Andreu, amb tots els acords:

Proposta al ple_Adhesió Aliança Educació 360 (1)

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies