Deprecated: Required parameter $keys follows optional parameter $name in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/LayerSlider/assets/classes/class.ls.config.php on line 74
Moció per a exigir la disminució de la factura d'electricitat -

Moció per a exigir la disminució de la factura d’electricitat

Published by Fem Sant Andreu on

En el plenari ordinari del mes de setembre de 2021, Fem Sant Andreu presenta una proposta per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca exigir amb mesures eficaces la disminució de la factura d’electricitat.

L’elevat preu de l’electricitat s’ha convertit en un problema estructural que arrossega l’Estat espanyol des de fa dècades i que afecta milions de famílies, així com també al teixit empresarial del país. A pesar que el problema ve des de lluny i té múltiples causes, aquest estiu hem assistit a una escalada de preus sense precedents, aconseguint un màxim històric de 140€/MWh, molt per damunt fins i tot de l’anterior màxim de 105€/MWh del mes de gener, en aquest cas a causa dels efectes del temporal Filomena. Amb data 16 de setembre s’aconsegueix un nou màxim històric amb 188€ el megawatt hora.

El passat 14 de setembre el govern de l’Estat va aprovar vuit noves accions “que tenen un marcat caràcter conjuntural”. S’han de dur a terme “mesures estructurals tant des del punt de vista regulador com en inversions”. Amb aquestes accions es pretén rebaixar fins a un 22% el rebut de la llum, segons declaracions de la ministra Teresa Ribera. Han estat molts els que han qualificat aquest paquet de mesures de “pegat”. FACUA per exemple, calcula que la rebaixa fiscal suposarà de mitjana 5 euros al mes per a cada família, per això reclamen també modificar el bo social. Els autònoms sostenen que la rebaixa que persegueix el Govern es queda bastant curta. De moment, aquestes mesures anunciades pel govern Estatal no han fet efecte, ja que en tot just les 24 hores següents l’electricitat va pujar un 12% en el mercat majorista i el cost per als comerciants i famílies s’ha elevat entre un 35% i un 45% en l’últim any.

Des d’una visió estrictament municipal, aquest fort increment del preu de l’electricitat en un context de recessió econòmica farà que moltes més famílies no puguin assumir les factures i es trobin en risc de pobresa energètica. Els i les ciutadanes de Sant Andreu de la Barca també es ressenten d’aquesta situació i s’incrementaran les sol·licituds d’ajudes. Seran, doncs, els Ajuntaments com el nostre, els qui hauran de respondre destinant majors recursos des dels serveis socials, és a dir, intentant corregir allò que els poders públics de l’Estat no han estat capaços de solucionar en la regulació del mercat elèctric.

Seguidament trobareu la proposta registrada per Fem Sant Andreu, amb tots els acords:

Mocio disminució electrica
Categories: Mocions

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies