Viaducte de l’Adroc a l’enllaç entre l’A-2 i l’AP7

Published by Fem Sant Andreu on

El dilluns 1 de setembre, es va inaugurar l’esperat enllaç entre l’autovia A-2 i l’autopista AP-7, després de quinze anys d’obres i diverses aturades per les retallades. El nou vial propietat de l’Estat, de 2 quilòmetres i mig, ha costat 88 milions d’euros i afavorirà les comunicacions entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

El viaducte que travessa el Llobregat encara no se’l coneix amb cap nom. Anomenar-lo oficialment “viaducte del Llobregat” no ens sembla adient, ja que aquests noms, en fer referència a cursos fluvials d’un recorregut no pas curt, no identifiquen unívocament cap ubicació concreta.

El viaducte travessa el riu on de temps immemorial hi ha hagut un gual i que actualment és una passera. L’antic nom popular del gual i el de l’actual de la passera els relaciona amb la Roca d’Adroc (o de Droc). Així, abans es parlava del gual de la Roca d’Adroc i avui dia es parla de la passera de la Roca d’Adroc.

La coalició municipalista de Fem Sant Andreu, proposa a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, que sol·liciti a la Red de Carreteras del Estado (RCE), és competència del Govern d’Espanya a través del Ministerio de Fomento, que el viaducte que travessa el Llobregat per connectar l’A-2 amb l’AP-7 rebi el nom oficial de “Viaducte de la Roca d’Adroc.

 

Categories: Noticies

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies