El civisme, element bàsic de convivència

Publicat per Fem Sant Andreu el

El civisme és un valor transversal, cobreix molts camps des del respecte al mobiliari urbà, el correcte ús dels contenidors de brossa, limitar el soroll, la neteja de la ciutat i el respecte pel medi ambient, entre d’altres. Són  valors i actituds que ens han d’acompanyar i la ciutadania els hem de fer nostres.

És necessari que acceptem els valors de la responsabilitat, la solidaritat i la tolerància, ja que són imprescindibles per ordenar i vertebrar una bona convivència.

Entre les ordenances de l’Ajuntament existeix l’ordenança de civisme amb una normativa que cal seguir i aplicar. El fet sancionador hauria de ser l’últim recurs, hem d’incidir en posar els mitjans humans, intel·lectuals i materials necessaris per aconseguir un bon nivell de convivència i de cohesió social que redundarà en un clima òptim en la societat santandreuenca.

Cal fer una tasca molt important de formació i informació a la ciutadania. En aquest punt podem utilitzar com a vehicle de transmissió el paper dels agents cívics, que han de posar en coneixement i informar a la ciutadania dels deures i drets de les persones. Recordant les actituds cíviques que la ciutadania ha de tenir, aplicar i alhora transmetre.

Caldrà establir prioritats i potser un calendari d’actuacions dels diversos punts i articles de l’ordenança que afavoreixin el seu compliment i generin en el ciutadà la sensació i la percepció que realment s’està treballant per a la convivència i pel bon funcionament de la ciutat.

És un deure i un dret de la ciutadania tenir aquesta actitud cívica i per descomptat transmetre-la als nostres fills i filles. No podem permetre que els nostres fills normalitzin imatges dels camins al voltant del riu i de la muntanya, amb deixalles, i mobiliari llençats, quan a la ciutat tenim serveis de recollida de voluminosos i tenim la deixalleria.

Xavier Vila i Ratés

Regidor de Fem Sant Andreu


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Skip to content