Moció per la utilització de pictogrames als espais públics

Published by Fem Sant Andreu on

En el plenari d’abril la coalició municipalista Fem Sant Andreu, també presenta una proposta per la utilització de pictogrames als espais públics per a facilitar l’accessibilitat cognitiva als seus usuaris/as.

La comunicació és essencial perquè les persones puguin relacionar-se i interactuar amb els altres cada dia. Per fer-ho necessitem un llenguatge i, si no el dominem, podem quedar al marge de la comunicació i les relacions socials. Les persones amb autisme poden tenir problemes per desenvolupar el llenguatge, els resulta molt més fàcil processar missatges amb imatges. No obstant això, la seva capacitat per processar les imatges és millor, aconsegueixen establir una comunicació i interacció social més òptima.

El TEA (trastorn d’espectre autista) és un trastorn d’origen neurobiològic que afecta la configuració del funcionament del cervell i del sistema nerviós. Té inici a la infància i dura tota la vida. Afecta com es comporta una persona, com interactua amb els altres, com es comunica i com aprèn. A Catalunya es presenta amb una prevalença d’1 de cada 100 naixements.

Les il·lustracions o pictogrames són una eina cada vegada més utilitzada per facilitar la comunicació de persones amb TEA, especialment entre els nens que encara estan desenvolupant el llenguatge oral. Les imatges representen gràficament la realitat i creen un entorn més fàcil de comprendre. Són eines visuals que ajuden a organitzar-se, anticipar, millorar la interacció amb els altres.

Proposem senyalitzar amb pictogrames aquells edificis i serveis públics (siguin municipals o d’altres administracions) que siguin d’interès general, incloent-hi parcs i espais de lleure, per eliminar barreres comunicatives i facilitar la inclusió de persones amb TEA. També senyalitzar amb pictogrames preferentment els passos de vianants més propers a les escoles, parcs infantils i aquells de més trànsit i ús. Així com, disposar de pictogrames a les zones d’oci, com els parcs infantils, perquè els infants i joves coneguin les regles de joc dels diferents espais. També disposar-ne a les zones esportives.

Seguidament trobareu el document entrat al registre municipal, amb tots els acords:

Moció_Pictogrames autisme

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies