Moció en suport de cobrir les necessitats menstruals

Publicat per Fem Sant Andreu el

Fem Sant Andreu conjuntament amb el Jovent Comunista de Sant Andreu de la Barca, entrem a registre una proposta perquè l’Ajuntament recolzi les persones i famílies precàries o en risc d’exclusió a cobrir les necessitats menstruals i fer front la pobresa menstrual.

A Espanya 2 de cada 10 dones viuen sota el llindar de pobresa, fet que equival a què 2 de cada 10 passen una menstruació antihigiènica. La pobresa menstrual és la situació de les persones que menstruen sense tenir accés als productes d’higiene menstrual a causa del desequilibri entre el seu cost i els baixos ingressos. En algunes famílies això significa haver de triar entre comprar arròs o compreses. Hi ha qui no pot gastar el que no té i recorre a mètodes per a gestionar el flux hemàtic inconcebible en la nostra societat: cartrons, periòdics, tovallons.

Aquesta situació comporta un perill greu contra la vida, ja que l’ús d’elements ni esterilitzats ni higiènics durant la menstruació pot comportar problemes seriosos. La bona cura del cicle menstrual és un indicador sanitari; així ho va declarar el Col·legi d’Obstetres i Ginecòlegs dels EUA el 2015, equiparant-lo a la febre, o el color i la forma dels excrements. Un cicle menstrual sa contribueix al necessari equilibri hormonal i emocional.

Proposem que tots els equipaments municipals tindran a disposició de les persones que ho necessitin compreses de manera gratuïta i que l’accés a aquestes sigui discret i sense provocar estigmes; estant a la disposició de les persones directament als serveis dels equipaments municipals. Tanmateix la regidoria d’Igualtat promogui enguany xerrades de conscienciació sobre la menstruació i l’ús i beneficiós d’elements més perdurables i reutilitzables, com ara la copa menstrual.

Seguidament trobareu el document entrat al registre municipal, amb tots els acords:

Moció_Suport Necessitats menstruals

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Skip to content