Fem Sant Andreu vol aportar des del  seu punt de vista com és d’important  el dia 08 de març. Hem de ser conscients i pensar en tota la feina que s’està realitzant i que s’ha de continuar realitzant per a que Sant Andreu de la Barca sigui una ciutat compromesa amb la igualtat.

 Des del començament de la nostra campanya Fem Sant Andreu vam tenir clar que la nostra llista seria paritària i que, per tant, les dones  i homes tindrien el mateix pes que a la llista, posant en valor la igualtat i treballant en la matèria que cadascú, per la seva experiència i sensibilitat , en té coneixements i pot aportar a la ciutadania.

On hem de donar inici a aquesta igualtat? En l’educació.  Què es l’educació?  Es el procés pel qual la societat transmet coneixements, aptituds i valors als infants.  Si és un procés de la societat llavors estem dient que no es només quelcom que s’aprèn a l’escola sinó que des de les nostres llars s’ha d’ensenyar.

És important que fomentem el valor de la igualtat, que els nens i les nenes puguin aprendre junts, jugar junts i experimentar junts. La majoria de famílies a Sant Andreu estan d’acord en aquest valor. Tot i que som conscients que  encara hi han famílies amb una  herència masclista, i és aquí on hem d’incidir fent una feina de transformació cap a la igualtat.

Per aquest motiu és important la feina que es fa des de diferents àrees de la nostra ciutat i una d’elles a les nostres escoles. Ja des que entren a P3 els infants se`ls transmet el valor de la igualtat amb el joc simbòlic  amb uns racons de jocs o ambients on es pot introduir eines de construcció, nines, aparells de la llar, cuines…. I  aquesta igualtat segueix en aquests treballs de grup en tots els cursos on nens i nenes comparteixen espais i activitats.

 També volem posar en valor la feina que es fa des de associacions de la nostra  població. Podem veure la gran feina que es fa per establir uns camins de diversitat i igualtat.

Hem de fer el canvi tots junts!

Des de la meva experiència he pogut veure una feina molt interessant d’un grup de primer de primària on havien de triar la professió del pare o la mare i fer una exposició. Per què m’ha sorprès molt gratament veure mares enginyeres, científiques o taxistes o papes infermers…? Les noves generacions ens aportaran el canvi, però les actuals hem de lluitar per aquest canvi.

Des de Fem Sant Andreu no deixarem d’insistir i de treballar-hi. El compromís es de tothom!  Com a representants públics que som, tenim la responsabilitat d’estar representant a la nostra ciutat. I no deixar mai que Sant Andreu, la ciutat que estimem, deixi de ser lliure, igualitària, justa i amb conviccions fortes.

 

Eunice Martín

Regidora de Fem Sant Andreu


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies