Codi ètic insuficient, oportunitat perduda

Publicat per Fem Sant Andreu el

El ple municipal celebrat el 25 de març va aprovar el Codi ètic, de conducta i bon govern aplicable als representants electes, alts càrrecs, personal eventual i a les empreses municipals de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Aprovat pels grups que formen el govern municipal PSC i Ciutadans, a la vegada proposants del contingut d’aquest, també amb el vot favorable de Podemos i l’abstenció de Fem Sant Andreu.

Per què no el vam votar a favor? És insuficient pel model d’administració que defensem a Fem Sant Andreu. Després d’anys esperant un codi ètic i de conducta, el document aprovat per PSC, Ciutadans i Podemos és decebedor. Tenim la sensació que hem perdut l’oportunitat de tenir una eina que enfortís i renovés el compromís amb l’adopció de mesures que millorin la confiança de totes les persones vers les institucions i els seus representants.

Considerem que l’administració ha de ser modèlica en els seus actes, raó d’això no entenem com tot hi sol·licitant-ho, el govern municipal no va permetre un procés d’elaboració amb la participació de la ciutadania, treballadors municipals i representants dels grups polítics. El document va ser elaborat pel govern, aplicant així només el criteri dels que governen.

Per detallar-vos algunes de les deficiències, que no ens han permès votar-hi a favor:

  • Sistemes de seguiment i avaluació inconcrets i desvertebrats. No està definit qui i com formarà la comissió local d’ètica, quines funcions farà de seguiment i avaluació del compliment d’aquest codi. Ni quins mecanismes de comunicació ni divulgació tindrà aquesta comissió.
  • No s’especifiquen normes de conducta relatives a la gestió de personal.
  • No es requereixen comportaments ètics ni modèlics a les empreses licitadores, entitats prestadores de serveis públics i beneficiaris de subvencions.
  • No aprofundeix sobre les normes de conducta relatives als conflictes d’interès. No fa especial incidència en garantir una actuació objectiva, imparcial i exemplar, ni es regulen pautes de conducta addicionals que contribueixen a evitar els conflictes d’interessos en diferents matèries.
  • Règim sancionador és testimonial, es limita la responsabilitat a la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. No tipifica ni identifica la gravetat de les faltes, no contempla un sistema de sanció intern, ni sistemes de reprovació…

No hem volgut caure en la trampa d’aprovar un document per molt necessari que sigui, si segons el nostre parer no compleix les exigències ni estàndards d’integritat, ètica institucional i qualitat democràtica, que vol representar el projecte polític de Fem Sant Andreu. Les nostres conviccions no es veuran afectades pel xantatge polític ni la pressió mediàtica. Quan les coses no s’elaboren correctament ni tenen un nivell acceptable, no estem obligats a donar-hi suport, però si estem obligats a explicar-ho a la ciutadania.

La decepció del nostre grup és notòria, perquè hem perdut una oportunitat de ser exigents com administració i com a servidors públics, en una qüestió tan sensible per la ciutadania, com l’ètica i bon govern del seu Ajuntament.  

Què és un Codi ètic i de conducta? Els codis de conducta constitueixen una de les eines més utilitzades per les administracions públiques per a la regulació dels comportaments ètics dels seus empleats. Es tracta d’establir uns principis i normes de comportament que resumeixin els valors desitjables per aquesta institució.
Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies