Moció per l’eliminació de la taxa rosa i per la bonificació de productes d’higiene femenina

Published by Fem Sant Andreu on

En el plenari de febrer la coalició municipalista de Fem Sant Andreu, també presenta una moció per l’eliminació de la taxa rosa i per la bonificació de productes d’higiene femenina, que Ddemana al Govern Espanyol i a la Comissió Europea la reducció de l’IVA de productes d’higiene femenina, considerant-los productes de primera necessitat i aplicant-los l’IVA súper-reduït.

La Taxa Rosa és l’import que paguen exclusivament les dones per productes que són etiquetats com a femenins. És a dir, és el diferencial de preu que les dones paguen pel mateix producte, i que suposa una discriminació de gènere. Aquests productes no suposen cap diferència substantiva en la seva “versió” femenina versus la masculina. D’exemples en podem trobar molts, com les fulles d’afaitar (les que van destinades a les dones solen ser més cares que les d’home, tot i que són pràcticament igual), també els xampús i les cremes.

Paral·lelament, en materia impositiva, a l’Estat espanyol els productes d’higiene femenina estan gravats amb el 10% d’IVA. Les copes menstruals, compreses, tampons i protegeix-slips són i han de ser considerats com a productes de primera necessitat, i obtenir un tipus d’IVA del 4%. És cert que l’última pujada impositiva, al juliol de 2012, van deixar de ser considerats com a objectes de luxe. Aquests productes van passar de tenir vinculat un tipus general d’IVA (que pujava del 18% al 21%), a un tipus reduït (que pujava del 8% al 10%).

Seguidament trobareu la moció que ha registrat Fem Sant Andreu.

Moció de la taxa rosa_v2

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies