Propostes pel pressupost municipal del 2021

Publicat per Fem Sant Andreu el

Fem Sant Andreu proposa que el pressupost municipal del 2021, sigui el més social dels darrers anys.

El pressupost és l’instrument polític més important que té un Ajuntament, l’eina que ens ha de permetre fixar de forma planificada i ordenada les prioritats de despesa. La nostra voluntat implementar polítiques públiques, socials i emancipadores, vehicular els canvis necessaris en el model de governança i aplicar els compromisos adquirits amb la ciutadania.

Pel 2021 la coalició municipalista ha prioritzat la despesa en tres aspectes, les persones, el territori i el futur de la ciutat. A causa de la crisi econòmica anunciada des de ja fa alguns anys i que la pandèmia de la Covid-19 ha accelerat la seva arribada, hem cregut necessari centrar el gruix més important dels pressupostos a les polítiques socials i l’atenció a les persones, per això proposem:

 • Xarxa de protecció social. Ampliar la inversió social i l’atenció a les persones i que aquesta, representi un 30% del pressupost pel 2021 prop de 8 milions d’euros per a polítiques adreçades a les persones i a mantenir el nivell de qualitat dels serveis que es presten a la ciutat.
 • Garantir l’alimentació.  Incrementar  l’aportació  de  l’Ajuntament  de  Sant  Andreu  de la Barca al Banc d’Aliments de la Creu Roja que dona servei a la ciutat. També incrementar partida d’ajudes al menjador escolar, per garantir que s’atendran totes les sol·licituds. Preveient que aquest any augmentaran les peticions.
 • Creació de la Regidoria COVID. Amb el suport tècnic de diferents regidories, proposem la creació de la regidoria COVID,  amb  l’objectiu  que  sigui una  oficina  d’atenció  i  suport a la ciutadania i empreses, que a causa de la crisi de la COVID necessiten l’ajuda l’administració.
 • Agents cívics de futur i pel futur. Proposem mantenir l’aposta pel cos d’Agents Cívics, la seva presencia informativa ha ajudat al conjunt dels ciutadans i visitants de la nostra ciutat, a prevenir actituds que no ajudaven a la contenció de la pandèmia, així com actituds incíviques. Cal  redefinir  millor  la  tasca  dels agents i dotar-los de més formació i recursos.

Hem demostrat que a Fem Sant Andreu tenim una gran consciència mediambiental i ecologista, i considerem que a Sant Andreu encara hi ha molta feina a fer amb la reducció d’emissions contaminants i la millora de la qualitat de l’aire i entorn en general, reverteix directament sobre una millor qualitat de vida i sobre la salut de les persones. A més la preservació dels sistemes naturals i de les espècies forma part de la qualitat territorial a què aspirem, fins i tot, com a actiu econòmic a preservar. Per aquests motius hem proposat:

 • Equipaments municipals, exemple de sostenibilitat. Proposem un partida per convertir en més eficient i sostenibles els equipaments municipals. Convertint la il·luminació  fluorescent a led, utilitzant els sostres per la captació d’energia solar i escalfament tèrmic.
 • Més arbres, més qualitat de l’aire i més ombres. Elaborar un projecte que trací l’estratègia perquè fins a finals de mandat, s’incrementi per 3 la presencia d’espècies arbenticies autòctones a l’entorn urbà de Sant Andreu de la Barca. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire i el confort tèrmic.
 • Senyalització dels camins de muntanya. Ajudem d’una forma segura i guiada a descobrir el preciós entorn natural que envolta el municipi. Proposem realitzar la inversió conjuntament amb altres administracions supramunicipals per senyalitzar les pistes  i corriols de muntanya. Cercant  les  subvencions  d’administracions  supramunicipals,  tan com els recursos tècnics d’aquestes.
 • Dignificació de la Font de Ca l’Hermano. Dignificar  el preciós espai natural de  la Font de Ca L’Hermano, sol·licitant en primera instància la custòdia del territori. A més considerar una declaració d’arbres  d’interès  local,  la  restauració  del  tram  baix  de  la riera de Corbera i la funcionalitat  del  corredor  biològic,  i  la  connexió  de  l’espai  de  la font amb el Llobregat i fer ho compatible amb l’ús públic. Cercant les subvencions d’administracions supramunicipals, tan com els recursos tècnics d’aquestes.

La pandèmia ni la crisi econòmica resultant, poden aturar el desenvolupament de la ciutat. Des de Fem Sant Andreu tenim el repte de deixar a les generacions futures de santandreuencs, la millor ciutat possible que els hi garanteixi un futur i unes condicions de vida dignes, i no hagin de cercar aquestes fora del municipi. Hem fet propostes accessibles en l’àmbit urbanístic i social, com també per enfortir i expandir el desenvolupament econòmic de la ciutat:

 • Polígons industrials, font d’inversions. Hem de lluitar per evitar la fugida i  tancament d’empreses dels nostres polígons. Amb la imminent obertura de  la  connexió entre l’A-2 i l’AP-7, Sant Andreu de la Ba rea es troba en  un  punt  immillorable  per qualsevol logística a escala catalana. A més de l’A-2, l’ AP-7, la B-23, s’hi suma  la  proximitat a Barcelona, com també la proximitat als centres geomètrics, econòmic i demogràfic, de Catalunya. Proposem convertir els polígons santandreuencs en un hub logístic per Catalunya.
 • Remodelació de parcs infantils. Proposem un estudi i pla de remodelació dels parc infantils de la ciutat. Aquest pla ha de tenir en compte la demografia de la zona i la seva tendència per dissenya r la millor oferta lúdica per cada barri. A més, els parcs de cada barri hauran de germanitzar joc i espais per les diferents edats i diversitats funcionals. Cal esmentar que el pla de remodelació idearà espais protegits per grans zones d’ombres naturals on sigui possible i on no, s’instal·laran pèrgoles. Aquest pla ha de calendaritzar les actuacions de més a menys prioritàries segons l’estat de deterioració.
 • Reforcem l’Ajuntament. Per donar la millor resposta a les persones que viuen  i  fan vida a Sant Andreu de la Barca, necessitem tenir tots els engranatges de l’administració preparats i en ple funcionament.
  • Incrementa r la plantilla de Policia local fins arribar als 42 agents, i complir la ràtio recomanada per la Direcció General d’Administració de Seguretat.
  • Convocar el procés de selecció per cobrir la plaça d’Interventor/a i Secretari Municipal, mitjançant el sistema de concurs per oposició lliure.
 • Pla de manteniment de l’espai urbà i via pública. Proposem una partida que permeti seguir millorant l’entorn urbà de la ciutat. Pavimentació, voreres i llambordes, fent més segurs i accessibles els carrers i places de la ciutat. Aquest pla ha de calenderitzar les actuacions de més a menys prioritàries segons l’estat de deterioració.
 • Adequació de passos de vianants. Destinar una partida econòmica per elaborar un pla de detecció de punts negres als passos de vianants de la ciutat i determinar quins son els criteris per avaluant el risc potencial de cada pas ( il·luminació, visibilitat, alertes invidents ). Aquesta partida ha de preveure també un nombre d’actuacions predeterminades durant el 2021, focalitzant la prioritat de més a menys,. Segons els risc pel vianant.
 • Remodelació parc Pedemonte. Proposem una reforma integral en diverses fases, on es redefineixi holisticament el Parc Pedemonte i el Parc de Salvador Ayende. L’objectiu de la reformulació és per obtenir un us més familiar i comunitari, un espai segur per infants i famílies. Dotat de grans zones d’ombra natural, zona de jocs infantils, petanca i reformular el petit amfiteatre. Cercant les subvencions d’administracions supramunicipals, tant com els recursos tècnics d’aquestes.
 • Campanya d’animals domèstics. Proposem que s’iniciï una campanya per a incentivar el cens d’animals domèstics. Aquesta ha d’anar acompanyada d’un procés d’informació i sensibilització de responsabilitat de tenir animals domèstics. La darrera fase del procés, portar a terme una campanya der la convivència als espais públics respectes els excrements i orins dels animals domèstics.

La pandèmia de la Covid-19 ha capgirat el pla d’actuació municipal (PAM), que Fem Sant Andreu tenia previst per aquest mandat. Lamentem que moltes prioritats recollides en el nostre PAM les hàgem de posposar, per atendre altres necessitats i reptes que ens planteja aquesta crisi econòmica sense precedents. Com per exemple, la reforma urbanística del barri de Can Prats i la Raval de Corbera així com la construcció d’un ateneu jove, entre d’altres.

Seguidament us enllacem el document que Fem Sant Andreu ha fet arribar al govern municipal, detallant totes les propostes pels pressupostos municipals.

Propostes pressupost municipal 2021_Fem Sant Andreu

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Skip to content