Moció per reclamar una aturada dels desnonaments

Published by Fem Sant Andreu on

Fem Sant Andreu proposarà al plenari del mes de novembre, que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca insti al Govern de l’Estat què és qui té les competències, a aturar l’execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada, així com la seva ampliació temporal, com a mínim fins que la situació d’emergència sanitària s’acabi.

L’accés a l’habitatge és un dels reptes més grans que tenim al davant i a la que hem de donar resposta com a administracions. Venim patint una crisi d’accés des de 2008 i la situació s’ha agreujat arran de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, augmentant la gravetat de l’emergència habitacional, on moltes famílies han vist reduïts els seus ingressos exponencialment i les ajudes extraordinàries públiques han estat insuficients per donar resposta a les situacions d’exclusió habitacional que s’han vist abocades. Una situació que ha portat moltes famílies a haver de destinar més del 50% del seu salari al lloguer, una situació insostenible.

Volem que tots i totes les veïnes de Sant Andreu de la Barca tinguin la seguretat que per culpa de la pandèmia de la Covid19 no veuran perillar la seva residencia habitual. Des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca no podem tolerar més excuses davant els centenars de famílies vulnerables expulsades de casa seva sense una alternativa. Cal, doncs, accions valentes de qui té la capacitat per fer-ho, per aturar els desnonaments i buscar alternatives per protegir les famílies més vulnerables que són els que més pateixen la crisi social i política derivada de la pandèmia de la covid19. Garantir el dret a un habitatge digne no va en contra del propietari sinó que garanteix la millora de les condicions de l’habitatge.

Moció_aturar desnonaments

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies