Moció per reclamar el cobrament dels ERTO

Publicat per Fem Sant Andreu el

En el plenari de novembre la coalició municipalista de Fem Sant Andreu, porta a debat i votació una moció perquè el plenari de Sant Andreu de la Barca, reclami una millora urgent de la gestió de les prestacions i subsidis d’atur i el cobrament dels ERTO. 

Les imprescindibles mesures sanitàries han tingut un impacte considerable sobre l’activitat econòmica i l’ocupació a Sant Andreu de la Barca i Catalunya. Amb les últimes dades a la mà, la taxa d’atur al municipi és del 12,26% i al conjunt de Catalunya ha augmentat fins al 16,26 el tercer trimestre 2020.

La principal eina per a combatre l’impacte econòmic de la COVID-19 per part del Govern de l’Estat han estat els Expedients de Regulació Temporal per força major, que s’han estès, de moment fins a finals de gener de 2021, independentment de la finalització de l’Estat d’Alarma.

Amb aquesta moció pretenem reclamar que tots i totes les veïnes i veïns de Sant Andreu de la Barca cobrin de manera immediata els ERTOS pendents per part del SEPE, d’aquesta forma podran recuperar els ingressos pendents.

La coordinació de polítiques actives i passives podria oferir un servei integral necessari per a tal de maximitzar el benefici de la ciutadania afectada per aquestes polítiques, combinant un sistema robust de protecció social amb les polítiques d’activació laboral. Aquest traspàs permetria fusionar el conjunt de prestacions, vincular-ho a itineraris d’inserció laboral en els casos en què sigui possible i desitjable, així com preveure intervencions socials i d’activació laboral.

Moció_pargar ertos

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies