Fotovoltaica Km0, una oportunitat sostenible, rentable i de futur.

Publicat per Fem Sant Andreu el

Des de finals de 2018 compartir energia autogenerada (autoconsum compartit) ja no és il·legal, i en aquest 2020 s’ha aprovat la reglamentació tècnica per a l’autoconsum i els corresponents mecanismes de compensació dels abocaments a la xarxa.

Actualment la majoria d’operadors estan d’acord que d’ara en endavant el cost de generació de la fotovoltaica a Km0 en captacions està per sota dels 43€/MWh generat. Per tant, d’entrada, resulta evident que substituir un MWh fòssil per un de fotovoltaica rebaixa la factura energètica exterior en fòssils en 63€/MWh. La generació fotovoltaica produeix un estalvi de 20€/MWh (63-43=20), enlloc d’entrar per l’endoll.

A més de l’evident estalvi, l’energia solar fotovoltaica és, sens dubte, una de les principals tecnologies que contribuirà significativament al desenvolupament d’un nou model energètic 100% renovable, que incrementa l’eficiència energètica i facilita la integració d’energies renovables en el sistema elèctric. A més de reduir les emissions contaminants, de reduir l’alta dependència energètica, en darrer lloc però no menys important, democratitza el model energètic.

Considerem que l’aposta de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha de ser valenta i decidida, per això des de Fem Sant Andreu hem encapçalat la iniciativa presentant una moció al plenari de setembre, per la promoció de les instal·lacions d´autoconsum amb energia fotovoltaica. Aquesta moció aprovada per unanimitat, compromet al govern municipal a crear una ordenança que reglamenti  i incentivi la implantació de les instal·lacions d’autoconsum en l’àmbit municipal.

A Fem Sant Andreu, creiem que l’ordenança hauria de ser un instrument per potenciar i ajudar econòmicament a empreses, particulars i comunitat de veïns, que posin a disposició les seves teulades en pro de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. L’aposta decidida per la generació mitjançant aquest tipus de producció energètica, volem que sigui premiada amb la bonificació de la quota de l’impost de bens i immobles (IBI) o l’impost d’activitats (IAE). A més, aquesta ordenança ens permetrà el desenvolupament de la generació elèctrica distribuïda en tot el territori, tot transformant a la vegada el model econòmic relacionat amb la generació elèctrica cap a un de més sostenible, ecològic i divers, que ha de posar a fi als actuals oligopolis perversos, que sense escrúpols tallen el subministrament elèctric a famílies sense recursos i en situació de vulnerabilitat.

 

Marc Giribet

Regidor portaveu de Fem Sant Andreu-Acord Municipal


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies