Moció per garantir la seguretat dels passos de vianants a Sant Andreu de la Barca

Publicat per Fem Sant Andreu el

La coalició municipalista de Fem Sant Andreu portarà al plenari municipal d’octubre de 2020, la seguretat dels santandreuencs mentre creuen els passos de vianants de la ciutat. 

L’espai viari de Sant Andreu de la Barca ha canviat els últims anys. S’han millorat i alentit la velocitat en diverses vies. S’ha reduït el gran volum de trànsit interurbà que suposava el pas de la N-II per l’interior del municipi. A la vegada hi ha hagut un esforç per part del govern municipal per eliminar els semàfors de l’antiga carretera com portar aquest model de mobilitat sense semàfors a la resta del municipi, transformant-los en funcionals i vistoses rotondes. Aviat ens convertirem en la ciutat més gran de tot Catalunya sense semàfors, i potser serem un model d’estudi com la ciutat valenciana de Xirivella.

Per tenir èxit en una ciutat sense semàfors cal donar seguretat als vianants. No és qüestió només d’eliminar els semàfors. Hi ha la teoria de l’homeòstasi del risc subjectiu. Aquesta teoria diu que els usuaris equilibren el seu comportament en funció del risc que perceben (subjectiu) i no del risc real (objectiu). 

Amb aquesta iniciativa plenària pretenem:

  • Realitzar un estudiar del grau de compliment en els passos de vianants de les recomanacions realitzades en l’Estudi Eurotest de comparativa europea de passos de vianants.
  • Que es tingui en compte l’accessibilitat per a persones amb discapacitat física i sistemes d’ajuda per a vianants invidents o amb dificultats de visió.
  • Incloure una partida econòmicament adequada, dins dels pressupostos de l’any 2021, per a fer un pla d’actuació de millora dels passos de vianants, derivades de l’estudi.

En definitiva, tenir uns passos de vianants que respectin les normatives de seguretat, garanteixin el pas segur i correcte a tots els veïns, sobretot aquelles i aquells que tenen una discapacitat que els hi dificulta la mobilitat, així com modernitzar els elements viaris en aquest aspecte.

Moció_pas_de_vianants

 


1 comentari

Fernando · 15 de gener de 2021 a les 20:37

Aquesta mesura hauria de portar la revisió de la visibilitat dels conductors en cada pas de vianants. Els espais on es permet estacionar que amaguin els vianants haurien de estar invalidats per millorar la visibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies