Propostes de modificació d’Ordenances Fiscals 2021

Publicat per Fem Sant Andreu el

Ahir dilluns 12 d’octubre pel matí, Fem Sant Andreu va fer arribar al govern municipal les seves propostes referents a les ordenances fiscals pel 2021. El debat sobre ordenances fiscals hauria de tenir lloc en el proper plenari municipal del mes d’octubre.

Des de la coalició municipalista volem flexibilitzar la pressió fiscal a la ciutadania i empreses, a través de les bonificacions als impostos de tram municipal, pretenem apaivagar els afectes econòmics de la Covid-19.

Referent a l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), proposem diverses bonificacions com per exemple el 25% sobre la quota, per aquelles empreses que presentin rendiments negatius o inferiors al 60% de la facturació respecte     a l’exercici 2019. Alhora bonificar el 25% sobre la quota, per inici d’activitat empresarial al nostre municipi, aquesta bonificació tindrà validesa durant 2 exercicis. Bonificació del 30% sobre la quota de l’IAE, per aquelles empreses que puguin acreditar la creació d’ocupació. Respecte aquesta proposta, seria pertinent que s’elaborés un escalar d’accés aquesta bonificació, que tingues en compte el nombre de treballadors, pel nombre de nous contractes.

Per altra banda seguim aprofundint una fiscalitat verda, perquè els Ajuntaments tenen una eines molt valuoses per potenciar i afavorir les accions mediambientals a nivell local. Les energies renovables, i en concret la renovació de sistemes de cogeneració, són un clar exemple.  Fem Sant Andreu vol promoure a nivell particular com empresarial, bonificacions a l’IBI i a l’IAE per aquells ciutadans i empreses, que utilitzin els seus sostres com a font de generació d’energia a través de sistemes fotovoltaics de captació d’energia solar.

Al setembre a proposta del nostre grup municipal, el plenari va aprovar per unanimitat una moció en favor de la creació d’una ordenança que regules i bonifiqués les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica.

  • Per a particulars, bonificació del 50% a l’IBI per aquells immobles que disposin de sistemes per l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració. Fins un màxim de 5 exercicis, i amb una autogeneració mínima del 50%.
  • Per empreses, bonificació del 40% sobre la quota de l’IAE a les que produeixin energia a partir d’instal·lacions per l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració. Fins un màxim de 5 exercicis, i amb una autogeneració mínima del 50%.

I per últim, volem proposar que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca estengui el sistema de pagament de traficació social, al seus serveis municipals i per la utilització dels equipaments. La tarifació social és un sistema de preu públic en què cada família ha de pagar en funció dels seus ingressos, amb l’objectiu d’incrementar la progressivitat del sistema per tal que l’aportació de les famílies al finançament del servei s’incrementi en funció de la seva renda.

Propostes 2021_v2

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies