El passat el dijous 24 de setembre va tenir lloc telemàticament el ple ordinari del mes de setembre. Seguidament us fem una explicació de quin va ser el posicionament del grup respecte a cada punt, debat i votació.

resum ple 24/09/2020

 

PART RESOLUTÒRIA

1.1- Aprovació de les Bases reguladores per a la sol·licitud i atorgament assignacions econòmiques a projectes municipals per a l’ocupació (Sant Andreu amb els emprenedors III). – A FAVOR –

Aquest pla d’impuls pels emprenedors arriba a la seva III edició gràcies a la subvenció de l’Àrea Metropolitana, emmarcada al Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

 Des de Fem Sant Andreu celebrem que es recolzi les idees que pretenen crear llocs de treball i riquesa. I precisament ara i amb les circumstancies que econòmiques i socials que estem vivint, quan hem de reforçar el suport incondicional als nostres emprenedors.

1.2- Adhesió de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social. – A FAVOR –

 Perquè no hem tramitat abans aquesta adhesió, tal com ho han fet gairebé tots els municipis del Baix Llobregat?

2.- PART DE CONTROL 
2.1- Moció presentada pel grup municipal de C’s, para la elaboración de un pla municipal en contra de la okupación il·legal d’habitatges. – EN CONTRA-

A Fem Sant Andreu ens preocupa i molt les ocupacions d’habitatges particulars, però ens preocupa d’igual manera, que estem fent com administració per garantir l’article 47 de la Constitució, que obliga als poders públics a promoure les condicions necessàries i establir les normes pertinents per a fer efectiu el dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat. I ens recordem d’aquest article no per convertir l’ocupació en un fet legal i no delictiu, sinó per evitar que cap persona, que cap família s’hagi de veure en la desesperació i obligació d’haver de cometre un acte delictiu.

 Ahir i avui la vella política (Vella amb v baixa) i alguns partits que la representen, ens diuen i ens alliçonen amb mocions i discursos que hem de criminalitzar a les persones més desfavorides de la nostra societat, i això sempre ho han fet per despenalitzar la mala gestió històrica dels polítics i de les seves irresponsables polítiques, en aquest cas en l’àmbit l’habitatge. El plantejament i mirada de C’s sobre la qüestió és totalment erroni i volgudament confós. Ens hem d’allunyar de discursos que barregen ocupacions amb violència amb l’increment de la inseguretat… hem de demanar transparència, dades, coordinació i accions, però no caure als discursos racistes i xenòfobs que estan molt lluny de la realitat.

El nostre posicionament no busca protegir les organitzacions delictives que a través de les ocupació volen generar un negoci, COM TAMPOC volem protegir als fons d’inversions, grans tenedors de pisos buits que a través de la especulació també generen negoci. Fem Sant Andreu creiem que el debat important ha d’estar vinculat amb les polítiques d’habitatge i a la coordinació. Hi ha moltes iniciatives que políticament es poden promoure, i que hem de fer, per fer front a la conflictivitat en el nostre municipi vinculada als habitatges. Hem proposat al govern i al grup promotor d’aquesta moció, les següents mesures:

  • La creació d’una comissió de seguretat i contra les ocupacions il·legals, amb la participació de tots els grups polítics presents al consistori amb l’objectiu d’informar i treballar conjuntament les accions a dur a terme.
  • Que l’ajuntament realitzi una base de tots els pisos buits al municipi i sol·liciti la cessió de tots els pisos buits de grans tenidors i bancs per la creació d’una borsa pública d’habitatge destinat al lloguer social.
  • Incrementar les partides de suport a les polítiques d’accés a l’habitatge (ja que és l’arrel del problema, garantir l’accés a l’habitatge).
  • Buscar estratègies per incrementar la disposició d’efectius policials permanents de vigilància per tal de prevenir aquestes ocupacions il·legals.
  • Bonificacions fiscal per incentivar que el propietari particular posi en circulació els immobles buits, i en canvi penalitzar aquelles empreses que es neguin a introduir al mercat la seva borsa de pisos buits, ambos a un preu assequible.
  • …i demanar al Consell Comarcal la creació d’una taula de municipis per coordinar les accions contra les ocupacions il·legals.

Després d’intentar-ho amb les propostes anomenades i també amb les esmenes en la negociació pre-plenaria. Podem constatar que és clarament una moció per generar titulars populistes i també en contra dels que no subscrivim aquesta tesis.

No votarem a favor una moció que barroerament pretén senyalar a col·lectius desfavorables i confrontar-los amb la resta de ciutadania. SÍ Votaríem a favor, una moció que parlés de polítiques d’habitatge, de propostes i coordinació entre veïnat, policia i administracions, amb l’objectiu de garantir i protegir l’accés a tots els ciutadans a un habitatge digne. I això és possible fer-ho sense criminalitzar a ningú. No volem un farwest, sinó una comunitat que visqui en igualtat d’oportunitat i fraternitat.

2.2. Precs i preguntes.

  • Ens agradaria saber si hi ha alguna incidència amb els equips de neteja de la ciutat? Darrerament hi ha moltes queixes i ens arriben moltes preguntes de la gent, que mai havien vist el poble amb aquesta situació.
  • Aquest prec ho vàrem comentar al ple anterior i l’alcalde ens va dir que ho tractaríem en aquest plenari. Prec pel regidor Juan Perez, en el ple anterior vostè va afirmar que la nova integrant de l’Oficina d’atenció a la ciutadania (la Sra. Victoria Corbacho) seria la responsable. Doncs des de la regidoria de Recursos Humans (que vostè dirigeix) ens diuen per escrit, que no és la responsable i que la seva categoria és tècnica auxiliar. I a demés que no va existir un procés de selecció sinó que el nostre consistori la va reclamar amb una comissió de serveis a l’Ajuntament de Viladecans. Això difereix molt del que vostè li va dir, per tant li preguem dues coses:
   • Li demanem que quan faci afirmacions en aquest ple, s’ajustin totes a la realitat.
   • Li demanem que vetlli perquè a l’Ajuntament de Sant Andreu de la barca es realitzin procés de selecció que obeeixen als principis d’igualtat, mèrit, capacitat i convocatòria pública. No li diu aquest humil regidor, li diu la Ley del Estatuto Básico del Empleado Público en el seu article 55.
  • Voldríem saber, quan es convocarà la comissió tècnico-política de seguiment sobre les mesures pactades al pla de reactivació social i econòmica de Sant Andreu de la Barca?
  • Des de que fem plens telemàtics no deixen participar a la població? De quina manera pensen arreglar això?

Categories: Plenaris

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies