Moció per la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica

Published by Fem Sant Andreu on

El 24 de setembre tindrà lloc el plenari municipal de la ciutat, com és ja habitual i dins la filosofia del grup municipal de Fem Sant Andreu, aquest només presenta iniciatives i mocions d’un clar perfil i incidència municipal. Per aquest pròxim plenari portem una iniciativa que ens fa especial emoció, és una moció per la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica.

La Llei 16/2017 del canvi climàtic, aprovada per un ampli consens en el Parlament de Catalunya, dissenya el camí cap a un nou model energètic 100% renovable al 2050 i on els ciutadans tenen un paper central. A més, el nou marc legislatiu de la UE (el paquet Energia Neta per a tots els Europeus) facilita la transició cap a un model d’energia neta, apoderant als consumidors europeus perquè esdevinguin actors plenament actius en la transició energètica. Aquest marc també fixa dos nous objectius per la UE pel 2030 un objectiu vinculant d’energia renovable d’almenys el 32%, i un objectiu d’eficiència energètica d’almenys el 32,5%, amb una possible revisió a l’alça el 2023.

L’energia solar fotovoltaica és, sens dubte, una de les principals tecnologies que contribuirà significativament al desenvolupament d’aquest nou model, en termes d’incrementar l’eficiència energètica i facilitar la integració d’energies renovables en el sistema elèctric, de reduir les emissions contaminants, de reduir l’alta dependència energètica de Catalunya i, en darrer lloc però no menys important, democratitzar el model energètic.

 

Seguidament podeu veure la moció complerta:

Moció autoconsum amb energia fotovoltaica

A més hem fet arribar al Govern PSC-Cs un model d’ordenança per materialitzar el compromís d’aquesta moció:

Proposta Ordenança Fotovoltaiques

 

 


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies