Moció d’homenatge a les víctimes de la covid-19 i als cossos d’emergència.

Published by Fem Sant Andreu on

En el primer plenari ordinari després del gruix de l’emergència i a pocs dies de sortir de l’estat d’alarma. El grup municipal de Fem Sant Andreu, presenta una moció per realitzar un homenatge a les víctimes de la Covid-19, al personal sanitari i als cossos d’emergència.

La pandèmia per Covid-19 ho va canviar tot. En especial la mort. Moltes persones han perdut la vida per culpa del coronavirus. Aquesta pandèmia ens ha arrabassat pares, avis, germans, amics. Persones que han deixat un buit en el seu entorn, un buit agreujat per les circumstàncies del trànsit: en soledat, sense funeral, en enterraments restringits i ràpids, o en cremacions obligatòries. Moltes d’aquestes persones, a més, van haver de suportar anys de grans dificultats, conseqüència d’una guerra incivil i la duresa d’una postguerra i una dictadura. Molts d’ells, també, van deixar la seva terra de naixement per buscar una vida millor, i han mort a la terra que els va acollir. Totes les víctimes del Covid-19 es mereixen el record i l’homenatge que el virus ha impedit.

També hem de recordar i agrair a totes aquelles persones, professionals de la sanitat, de residències i dels cossos d’emergències, que van estar al peu del canó lluitant contra la pandèmia. Tots ells han dedicat molts esforços, moltes hores de treball i sacrificis personals. Hem de recordar a tots aquells herois i heroïnes que van lluitar per mantenir la vida dels altres. A aquells que es van aïllar de la família mentre lluitaven per mitigar els efectes de la pandèmia. A tots aquells treballadors i treballadores de feines essencials (transport, farmàcies, serveis socials, comunicació, alimentació, etc.) que van procurar que els efectes de l’emergència fossin els mínims.

Per aquest motiu el grup municipal de Fem Sant Andreu – Acord Municipal proposarem al ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca els següents acords:

  1. Fer un acte d’homenatge en reconeixement a les víctimes pel covid-19 i per agrair les tasques realitzades pels diferents professionals sanitaris, de residències, de cossos d’emergència i personal de serveis essencials.
  2. Crear un espai d’homenatge digne on poder acudir a reflexionar, recordar i compartir les vivències viscudes.
  3. Crear un grup de treball, format per com a mínim per un regidor/a representat de cada grup municipal conjuntament amb els tècnics municipals corresponents, per a la planificació, participació i seguiment de l’execució dels acords aquí exposats.
  4. Convidar al acte d’homenatge a les autoritats sanitàries locals (direcció del CAP i CUAP), al responsable de Sanitat de la Diputació Barcelona, a la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  5. Fer difusió d’aquests acords, a través dels diferents mitjans de comunicació públics (RSA, Ajuntament Informa, web, xarxes socials), per fer-los arribar a tota la població de Sant Andreu de la Barca.
Moció homenatge-V1

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies