GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES ATENCIÓ PRIMÀRIA!

Publicat per Fem Sant Andreu el

Gràcies a la responsabilitat de les santandreuenques i santandreuecs, que han mantingut l’estricte confinament i les mesures de distanciament social, podem tornar a disposar d’aquesta columna d’opinió que ens apropa a tots vosaltres. En aquesta edició de retorn, el grup municipal de Fem Sant Andreu no volíem perdre l’oportunitat de destacar i agrair la feina dels professionals de l’atenció primària, que especialment s’hi han deixen la pell pel nostre municipi.

Amb l’aparició de la COVID-19, el seu paper ha anat més enllà de la proximitat i l’atenció longitudinal a les famílies i comunitat. La medicina i la infermeria familiar han aconseguit destensionar les urgències hospitalàries. Ha estat la seva comesa diagnosticar pacients en fases primerenques de la malaltia per derivar-los abans d’una descompensació irreparable. És admirable com l’atenció primària de Sant Andreu de la Barca s’ha desplegat per cases particulars i residencies, com si d’uns àngels de la guarda es tractés. Realitzant serveis domiciliaris amb l’objectiu d’evitar contagis, tot i que això exposes encara més la seva salut.

L’equip del CAP han reorganitzat la seva activitat, agenda i han posat en marxa circuits de seguiment telefònic i domiciliari als casos sospitosos i als confirmats per tenir-los controlats. Com també aquells que requerien tractaments, cures, pediatria i la vigilància a persones fràgils i en final de vida. El CUAP ha atès un volum d’urgències inaudit. El seu radi d’acció no es limita a Sant Andreu de la Barca, també reforçar la continuïtat de l’atenció domiciliaria durant les nits i els caps de setmana des de Pallejà al El Bruc. Tot plegat, un esforç ingent per garantir l’atenció dels seus pacients habituals i atenent aquelles patologies sobrevingudes que els hospitals no podien assumir, ja que tenien un 90% de les instal·lacions dedicades al virus.

Més de 70 professionals entre metges, infermeres, zeladors, personal administratiu i de neteja en torns de 12 hores, han estat l’eix per articular la resposta davant del coronavirus, i el baluard de la vida i l’esperança a Sant  Andreu de la Barca.

A banda dels agraïments i més enllà dels aplaudiments, totes i tots hem reclamar mantenir una atenció primària musculada i equipada, que valori els seus professionals. Hem hagut de patir una gravíssima  pandèmia per veure quant és de necessari, i que mereix un reconeixement tangible més enllà de les paraules.

 

Marc Giribet i Gavara

Regidor portaveu de Fem Sant Andreu – Acord Municipal


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies