Aprovat el Pla de Reactivació Social i Econòmica.

Publicat per Fem Sant Andreu el

Aprovat el Pla de Reactivació Social i Econòmica

El passat divendres 22 de maig, va tenir lloc un nou ple extraordinari i urgent. Aquest cop la urgència estava més que motivada, el ple portava a debat i votació el pla de mesures per la reactivació social i econòmica del municipi [Clica per veure el document].

Aquest cop el Grup Municipal de Fem Sant Andreu va votar a favor de la urgència, ja que feia setmanes que reclamàvem un debat sobre com i de quina manera, hauríem d’articular la resposta de l’Ajuntament, vers la difícil situació econòmica que planava sobre les economies familiars i comercials de Sant Andreu de la Barca. A més també vàrem votar a favor, perquè el ple no s’utilitzava com a propaganda de l’alcalde i equip de govern per atacar a la consellera Alba Vergés per no fer cas de les seves exigències i obrir l’hospital de campanya i l’hotel medicalitzat.

Com van remarcar totes les portaveus i el mateix alcalde, aquest pla estava elaborat pel conjunt de grups municipals i els principals departaments de l’ajuntament implicats. El pla es vertebra en dues grans línies, les persones i la reactivació de l’economia més la modernització i digitalització de l’Ajuntament. A nivell social les mesures i accions aniran enfocades a garantir el dret a l’alimentació, l’atenció a la infància, gent gran, dones i violència masclista, com també a protegir el subministrament energètic i dotar de més quantia aquells ajuts socials ja estipulats al pressupost del 2020. En l’àmbit econòmic, aquest pla anirà destinat a lluitar contra la destrucció de llocs de treball, adequació d’empreses i comerços a la nova normalitat post-covid, a estimular el consum en comerços, serveis i restauració local, com també a fomentar l’ocupació de persones en situació d’atur, i ajudar a digitalitzar els processos de venta als comerços i empreses locals i subvencionar taxes municipals per suavitzar la pressió fiscal sobre els comerços. Es crearà una comissió tecnico-política per fer el seguiment de les mesures i la situació, amb l’objectiu de redreçar l’estratègia i les mesures si la situació ho necessites, en les diferents línies d’actuació.

Fem Sant Andreu va demanar transparència i participació en la comissió de seguiment. Per una banda va considerar que s’haurien de publicar els indicadors quantitatius (en xifres absolutes i relatives) i les actes d’aquesta comissió pel conjunt de la ciutadania, com també una agenda amb la calendarització de les mesures i els tràmits per acollir-se a les línies d’ajut. Per altra banda amb aquest pla aprovat, la coalició municipalista, va tornar a posar sobre la taula la creació d’una mesa de ciutat amb representants d’agents socials, econòmics i associatius, per conèixer com s’estan rebent les mesures, debatre possibles ajustos i fer-los partícips de la recuperació de la seva ciutat.

Respecte al pressupost municipal, Fem Sant Andreu va ser un dels grups polítics que van acordar les comptes municipals, uns pressupostos ambiciosos socialment i econòmicament. Vàrem reclamar el compromís del govern municipal que no es tocarà un sol euro de les regidories d’educació, serveis socials ni promoció econòmica, sinó que s’hi afegiran. Com tampoc el capítol d’inversions i la mínima incidència en el de cultura i esport. FEM també demana participar en la reformulació del pressupost que ens permetrà fer front a la crisi sanitària i els reptes estructurals de la ciutat, aplicant els romanents de tresoreria, els superàvits acumulat.

Seguidament us deixem la intervenció completa de Marc Giribet, regidor portaveu de Fem Sant Andreu.

🗣️com administració és el moment de prioritzar el rescat de persones i llocs de treball. L’estratègia ha de ser frontalment diferent a aquella crisi econòmica del 2008, on l’objectiu va ser salvar i rescatar entitats financeres. Aquesta crisi no l’hem de pagar els de sempre i ningú es pot quedar enrere, precisament això és el que ha defensat el grup municipal de Fem Sant Andreu des del primer moment, rescatem deute ciutadà en detriment del deute públic

🗣️Aquest pla ha estat fruit de les aportacions de tots els grups municipals i els equips tècnics del consistori, també amb les 57 propostes de Fem Sant Andreu en 6 àmbits diferents. Hem acordat que sigui un pla viu, que s’ajustarà a l’evolució de la situació i de les necessitats, amb una comissió técnico-política que anirà avaluant cada 15 dies l’efectivitat de les mesures i la demanda de necessitats socials i comercials, que preveiem que serà canviant

🗣️ “Vull finalitzar, agraint a tots els equips tècnics de l’Ajuntament, que han treballat intensament durant aquestes darreres 8 setmanes, com també ara materialitzant aquest pla de reactivació social i econòmica”


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies