Sant Andreu entra en fase 1

Publicat per Fem Sant Andreu el

La fase 1 de la desescalada per la covid-19 haurà arribat ja, a partir de dilluns 25 de maig, a tot Catalunya. Després de dues setmanes amb algunes regions sanitàries en fase 1, ara arriba el torn perquè Sant Andreu de la Barca passi a la fase 1, com també la regió sanitària de l’àrea metropolitana nord i la regió sanitària de l’àrea de Barcelona. Tot i que s’havia avançat aquests dies en una fase 0,5 des de dilluns 18 de maig.

Què implica la fase 1? Repassem tot el que es pot fer a la fase 1 a continuació. Entre altres, autoritza reunions familiars reduïdes, l’obertura de les terrasses dels bars i els desplaçaments en vehicle privat. Tota la llista, aquí:

 • Reunions familiars o amb amics: En domicilis privats o a l’espai públic sempre dins de la mateixa regió. Cal mantenir dos metres de seguretat amb un màxim de 10 persones per trobada.
 • Reobertura de terrasses: Bars i restaurants podran ocupar com a màxim el 50 % de les taules a l’aire lliure respecte a la llicència municipal. Cal mantenir una distància de 2 m entre taules, i estan permesos grups de com a màxim 10 persones.
 • Hotels i allotjaments turístics: Podran obrir però mantenint clausurades les zones comunes.
 • Cine, teatre i altres espectacles: Amb un màxim de 30 persones en el cas de recinte tancat i de 200 en espais oberts.
 • Gimnasos: Poden obrir amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %, sense vestidors ni dutxes.
 • Senderisme: Màxim amb un grup de 10 persones.
 • Centres educatius i universitats: Per fer funcions administratives. S’hi inclou la preinscripció escolar.
 • Vehicle privat: Si els ocupants no viuen junts, poden anar dues persones per fila amb ús obligatori de mascareta. En desplaçaments de persones que viuen en un mateix habitatge, podran anar fins a nou passatgers sense mascareta.
 • Petit comerç: Podran obrir locals de menys de 400 m2, sense cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %.
 • Mercats setmanals ambulants: 1/4 de parades habituals, un aforament màxim del 30 % i distància de 2 metres entre parada i client.
 • Segones residències: Es permet el desplaçament dins de la regió sanitària.
 • Activitats turístiques i de natura: En grups de màxim 10 persones i amb cita prèvia.
 • Vetlles i enterraments: es poden fer vetlles amb un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats. Els enterraments estan limitats a 15 persones amb distància mínima de 2 metres i mascareta.

Quan es pot canviar de municipi? Una de les novetats de la fase 1 respecte a la fase 0,5 és que es permet canviar de municipi, sempre dins de la teva regió sanitària. Això ja es pot fer a les regions de sanitàries de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu – Aran, Catalunya Central —des de l’11 de maig— i les Lleida, Girona, Catalunya Central i les àrees del Garraf i l’Alt Penedèsdes del 18 de maig.

Ara bé, a Barcelona no afecta aquest canvi, perquè la seva regió sanitària no té cap altre municipi. Per tant, si no és per motius de força major o professionals, encara no es podrà sortir de Barcelona en la fase 1. Tanmateix, el Departament de Salut està estudiant la possibilitat de fer canvis perquè la mobilitat entre la ciutat de Barcelona i els municipis de la seva àrea metropolitana es permeti abans del previst.

Puc viatjar entre regions sanitàries? Poder visitar familiars i amics d’una altra regió sanitària, o bé, senzillament viatjar-hi, serà un dels darrers passos que es permetran. La flexibilització del moviment entre territoris serà a la fase 2 o la 3, de moment encara no s’ha concretat, però es preveu que es farà efectiu quan també es puguin fer desplaçaments llargs, com ara en ferri


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies