Demanem al Govern Municipal mascaretes per a tota la població per afrontar el desconfinament.

Publicat per Fem Sant Andreu el

Ara que iniciem el desconfinament i que Sant Andreu de la Barca entra en la fase 0 avançada i que molt provablement, la setmana vinent ja formarem part de la fase 1 del “Plan de desescalada” estatal, el Grup Municipal de Fem Sant Andreu proposa al govern municipal el repartiment massiu de mascaretes de tipus ffp2 sense vàlvula, pels ciutadans entre les edats compreses de 10 fins a més de 100 anys, que fan un total 24.340 persones. Les mascaretes ffp2 son un dispositiu dissenyat específicament per a evitar contagis i confereix una notable autoprotecció com la protecció dels altres. Cap dispositiu és completament eficaç ni exclou guardar la distància de seguretat. Concretament Fem Sant Andreu ha solicitat :

  1. Demanar a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca adquireixi 25.000 mascaretes de Ffp2 sense vàlvula, per ser repartides segons les dades del padró, als més de 24.340 ciutadans i ciutadanes d’edats compreses entre els 10 i els +100 anys.
  2. Realitzar una campanya de sensibilització de l’ús de la mascareta en espais públics. Com també, explicar la seva correcta utilització.
  3. Revisar el repartiment de mascaretes infantils ha presentat alguna anomalia. Hi ha famílies que encara no han rebut les mascaretes, demanem que se solucioni la qüestió.
  4. Quin serà l’ús de les mascaretes confeccionades per un equip de persones voluntàries, que han cosit a casa seva amb material subministrat per l’Ajuntament?

[Clicant aquí us podreu descarregar la instància que hem presentat a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca]

Tot i que el Govern de l’Estat Espanyol no ha considerat encara l’ús de la mascareta obligatori en tots els espais públics, cal que des de Sant Andreu de la Barca posem a disposició dels nostres conciutadans els elements de protecció i precaució com és el cas de la mascareta. L’objectiu d’aquesta proposta és realitzar aquestes passes cap al desconfinament total i la nova normalitat, amb totes les garanties i precaucions per evitar un excessiu relaxament, i que aquest pugui portar la possibilitat d’un rebrot de la malaltia, que seria molt preocupant pel sistema sanitari, com per l’economia que podria col·lapsar-se generant així, una ona irreversible d’atur i misèria.

El coronavirus és un virus respiratori que es transmet tossint, esternudant o parlant, perquè pot viatjar per l’aire en petites gotes fins a uns 2 metres de distància. En determinades circumstàncies, les partícules amb virus podrien viatjar fins a 8 metres. A més, sabem que el virus pot romandre en forma d’aerosols en suspensió durant minuts i que les mascaretes disminueixen de forma molt important les partícules que s’expulsen al parlar. Com els subjectes asimptomàtics poden ser contagiosos, és lògic considerar que qualsevol individu pot estar infectat excepte prova en contra, almenys en aquells llocs on l’epidèmia està molt estesa. A més, sabem per innombrables dades científiques, que el coronavirus es pot transmetre per contacte directe o a través de superfícies contaminades.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies