Fem Sant Andreu reclama un futur per a Nissan

Publicat per Fem Sant Andreu el

El diari japonès ‘Nikkei’ aquest dijous, ha publicat que Nissan tancarà les seves plantes a Catalunya. Aquesta automobilística té plantes de producció a la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca.

Davant aquesta publicació, Fem Sant Andreu reitera un cop més el suport als treballadors i treballadores de Nissan, com ja ho vàrem fer en la moció institucional en suport al sector de l’automoció a Catalunya al mes de març. A Sant Andreu de la Barca el nombre de treballadors és de 220 persones, a les que hem de sumar els de les empreses auxiliars. Aquest llocs són clau per l’economia del municipi, com també ho són els més de 20.000 llocs de treball directes i indirectes pel país. Fem Sant Andreu reclama un futur per a Nissan ja!

Abans de l’arribada del Coronavirus, les expectatives ja eren magres per la marca. La capacitat de producció era només del 20% i els models assignats es deixaven de fabricar, en detriment de les plantes del seu soci Renault o bé perquè altres fabricants, com Mercedes, els retiraven abans d’hora la producció derivada. En concret a Sant Andreu de la Barca la producció ha caigut un 108% des del 2010 fins a l’any passat.

Degut a aquesta baixa productivitat i els anuncis no oficials de tancament, els sindicats i treballadors van iniciar una vaga indefinida el 4 de maig d’aquest any. Al març, el parlament de Catalunya amb una Declaració Institucional aprovada per unanimitat, va donar suport als comitès d’empresa de Nissan davant la incertesa sobre el futur de les plantes que la multinacional japonesa.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies