Deprecated: The $control_id argument is deprecated since version 3.5.0! in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/elementor/modules/dev-tools/deprecation.php on line 304
FEM continua la ronda de videoconferències, ara amb comerciants, entitats culturals i assistencials. -

FEM continua la ronda de videoconferències, ara amb comerciants, entitats culturals i assistencials.

Published by Fem Sant Andreu on

FEM continua la ronda de videoconferències, ara amb comerciants, entitats culturals i assistencials.

El passat dimarts 5 de maig, els regidors de Fem Sant Andreu és van reunir telemàticament amb un grup de comerciants i petits empresaris de Sant Andreu de la Barca. Aquesta trobada es va emmarcar en la ronda de contactes que la formació municipalista ha iniciat per conèixer com es troba el teixit productiu i associatiu de la ciutat, i poder com formular propostes efectives per la seva reactivació.

Els comerciants van remarcar unànimement, que amb l’entrada a la fase 0 del desconfinament tenien molts dubtes, sobre els protocols de seguretat i prevenció a l’hora d’atendre clientes. Ens van fer saber que seria bo que:

  • Realitzar un campanya informativa especifica per comerciats, per saber com adaptar-se a la nova relació amb els clientes, com també una per la ciutadania en general per donar a conèixer les pautes que han de seguir en tot el procés de compra.
  • Crear una central de compres unificada per l’Ajuntament, que permeti compres a l’engròs i subministri a un cost menys elevat elements de protecció individual (EPI) als comerciants.
  • Assessorament jurídic sobre la llei de protecció de dades, per aquells comerciants que recullen comandes i/o cita prèvia a través de missatgeria instantània.
  • També seria necessari iniciar un servei logístic, per fer entregues a domicili de les ventes generades online o per missatgeria instantània.

Ens hem compromès a fer arribar al govern totes aquestes qüestions. Moltes d’elles estan recollides a les 57 propostes que vàrem fer arribar al govern municipal per la reactivació social i econòmica de Sant Andreu de la Barca.

El dia següent, dimecres 6 de maig, ens vàrem reunir amb un nombrós grup d’entitats culturals i assistencials.

Les associacions de caire cultural es mostren tranquil·les i esperançades de poder tornar gradualment a les seves respectives activitats. S’han dedicat a mantenir el contacte entre els seus membres, per fer més suportable el confinament.

Econòmicament les entitats culturals mostren certa estabilitat, tot i que hauran de tirar d’estalvis per finalitzar l’any. Seria molt factible, poder realitzar alguna activitat d’aspecte sociocultural que els hi permeti optar a una part de la subvenció, que a causa del confinament no podran cobrar.

Les associacions assistencials, són les que pitjor ho estan passant. El servei que donen és indispensable per segons quins col·lectius de la nostra ciutat, que tenen una necessitat especifica d’acompanyament, i aquesta no entén de confinament. Amb tota la raó reclamen, poder tornar a l’activitat com un servei essencial. Des de Fem Sant Andreu treballarem amb l’equip de govern per a poder fer efectiva aquesta reactivació.

Hem recollit també, algunes de les necessitats d’aquestes entitats, que transferirem a l’Ajuntament en mode de proposta.

  • Que les entitats puguin participar a les activitats de lleure d’aquest estiu i puguin mostrar la seva modalitat cultural. I a més, podrien justificar rebre una part de la subvenció destinada a actes.
  • Subministrar EPI’s per les associacions assistencials, que vetllen pel benestar dels nostres veïns i veïnes, nens i nenes.
  • Realitzar una formació sobre la utilització d’EPI’s, per aquelles entitats que a causa de la seva activitat requereixen la utilització d’aquest elements.

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies