Deprecated: Required parameter $keys follows optional parameter $name in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/LayerSlider/assets/classes/class.ls.config.php on line 74

Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Fem Sant Andreu proposa una Taula de Ciutat per a la reactivació de Sant Andreu de la Barca -

Fem Sant Andreu proposa una Taula de Ciutat per a la reactivació de Sant Andreu de la Barca

Published by Fem Sant Andreu on

Fem Sant Andreu proposa la creació d’una Taula de ciutat per a la reactivació de Sant Andreu de la Barca

Taula de ciutat

Taula de ciutat

Fem Sant Andreu durant el plenari urgent i extraordinari del 30 d’abril, ha proposat la creació d’una Taula de ciutat que fixi l’agenda, les mesures i les partides pressupostàries de reactivació social, cultural  i econòmica de Sant Andreu de la Barca. Es tracta d’un espai de reflexió que busca les solucions econòmiques, socials i polítiques amb representants de l’administració, empresaris, treballadors i agents socials en peu d’igualtat encarregats de dibuixar l’estratègia d’avenç cap a la nova economia post COVID-19.

Aquesta proposició volíem portar-la a votació, però la continuada convocatòria de plens urgents i ordinaris, no permet a l’oposició presentar propostes i sotmetre-les a votació. Fem Sant Andreu també ha demanat a l’equip de govern (PSC-Cs) que garanteixi el dret a la participació política de les regidores i regidors a l’oposició. Exigim al govern que convoqui plens ordinaris, per garantir així la participació política dels regidors a l’oposició.

Intervencions

El portaveu de Fem Sant Andreu, Marc Giribet, durant la seva intervenció ha apuntat que la veritable urgència, és poder salvaguardar les economies familiars i comercials que no podran obrir els seus negocis. A Fem Sant Andreu esperàvem que avui ens concretés un pla econòmic amb mesures específiques”.

Giribet ha afegit que hem d’atendre i donar resposta a tots els sectors de la ciutat que estan patint aquesta crisi, i la Taula de Ciutat és la fórmula per ajustar i millorar el pla de contingència inicial que vostres proposen”.

Al mateix temps, Hem d’anar més enllà dels partits polítics i trobar un espai molt més ampli. Aquests espai no és només un pacte polític sinó una plasmació de propostes clares, valentes i ambicioses, sense lloc per la retòrica.

 

Plà de reactivació

En aquest pla de reactivació Fem Sant Andreu demana els següents compromisos al Govern.

  • Compliment del pressupost. El compromís a complir amb el pressupost acordat, un pressupost ambiciós que, un cop reprogramat, permet fer front a la crisi sanitària i els reptes estructurals de la ciutat, aplicant els romanents de tresoreria i els superàvits acumulats, així com instar a l’Estat Espanyol a fer els canvis normatius necessaris per garantir una major autogestió financera del consistori.
  • Pla de reactivació econòmica. Implicació urgent per elaborar un pla d’injecció econòmica pel sector comercial de Sant Andreu de la Barca. Aquest pla ha de ser valent i expansiu, més enllà de les subvencions finalistes o subvencions de tributs i taxes. Les administracions ens hem de sacrificar en favor de la prosperitat de les petites i mitjanes empreses de la nostra ciutat, perquè aquestes pateixin el mínim impacte possible de la crisi.
  • Protecció dels infants i el teixit associatiu. Cal insistir en la protecció dels infants després d’aquest període de pandèmia, impulsant, millorant i ampliant l’oferta de lleure, esportiva i cultural en el període estival, destinant les partides de les activitats i/o festes que s’han hagut de suspendre a l’ampliació de les partides ja establertes dedicades a la subvenció de les activitats de lleure. Com també redefinir els models i bases de subvenció per les entitats locals, que la falta d’activitats no faci minvar la seva capacitat econòmica, d’autonomia i gestió. Ens necessitem a tots per sortir d’aquesta, no ens podem permetre perdre la immensa tasca social, cultural i esportiva que fan les nostres entitats.

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies