Endavant als pressupostos, endavant 2020!

Publicat per Fem Sant Andreu el

Endavant als pressupostos, endavant 2020!

Com totes i tots sabreu, durant el mes de desembre es debaten i aproven els pressupostos municipals. La principal eina que ens ha de permetre fixar de forma planificada i ordenada les prioritats de despesa, en base a la previsió dels ingressos.

Des de Fem Sant Andreu hem considerat els pressupostos pel 2020 com els fonaments d’una defensa contra el període d’inestabilitat econòmica i decreixement que està per venir. Conscients de la transcendència, hem apostat de valent pel diàleg i la negociació, perquè només amb consens i acord podrem superar una situació adversa i que aquesta, castigui el menys possible als nostres veïns i veïnes.

Hem treballat de valent per millorar la proposta inicial del govern. Amb la nostra insistència hem aconseguit arrancar-li al govern un augment de les partides socials. Seran 7,5 milions d’euros, gairebé un 30% del total del pressupost, que anirà destinat a serveis a les persones. A proposta nostre, s’han incorporat dues partides: una, destinada a ajuts per pagar el rebut de l’IBI a aquelles persones amb discapacitat i, una segona, per ajudar a costejar l’impost metropolità de l’AMB a les rendes més baixes. En el capítol d’inversions hem obtingut el compromís del govern per la construcció d’una nova comissaria de la policia local, i dotar una partida per iniciar un pla de manteniment de la via i l’espai públic.

També hi ha coses que no ens agraden d’aquests pressupostos, com el més de mig milió d’euros en sous polítics o el fet de que no hi hagi cap partida ni inversió per lluitar localment contra l’emergència climàtica. Al mateix temps, no compartim la baixa ràtio d’agents de policia per habitant, per sota de la recomanada per la Direcció General d’Administració de Seguretat.

Amb l’objectiu benevolent de fixar-nos en allò que ens uneix i no en el que ens separa, aquests pressupostos, a més de tenir un caràcter marcadament social, són realistes. Incideixen directament en les prioritats de la ciutat, ja que contemplen la construcció de dos nous col·lectors que reduiran el risc d’inundacions, el cobriment de les vies de ferrocarrils catalans al pas pel Pla de l’Estació, la construcció d’un nou equipament per l’escola bressol El Cavallet i també, encara que ens sembli una xifra ridícula, es destinaran 12.000 € al pla d’igualtat per realitzar noves campanyes i activitats adreçades a nens, nenes i jovent.

Amb la responsabilitat i competència de ser la governança alternativa, diem endavant als pressupostos 2020 a uns pressupostos de ciutat, i no de govern.

 

Marc Giribet, portaveu Fem Sant Andreu-AM


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies