Per què s’amaga la informació?

Publicat per Fem Sant Andreu el

La veritat sobre la incorporació a la zona 1 de l’ATM

A l’octubre de 2018 el govern del nostre ajuntament va proclamar als quatre vents la incorporació del nostre municipi a la tarificació de la zona 1 del transport metropolità.  Aquesta incorporació, que va ser efectiva a partir de gener de 2019, ha permès que tinguem alguns beneficis en el preu del viatges en el transport públic. 

El que no es va explicar, de manera prou clara, és que s’havia de compensar econòmicament a l’ AMB. I que aquest cost l’hauríem d’assumir directament els habitants de la nostra ciutat. Això ens ha portat a rebre un nou tribut (impost) que està directament relacionat amb el valor cadastral de l’habitatge o de qualsevol propietat immobiliària que tinguem, per exemple pàrquing, local, etc. Amb l’afegit que a partir del proper 2020 pagarem com a mínim el doble que aquest any.

Des de FEM Sant Andreu estem d’acord amb la inclusió de la zona 1, ja que beneficia a gran part de persones que utilitzen el transport públic. 

S’ha generat un problema a partir de la falta d’informació real que s’ha fet, sobretot abans de les eleccions municipals. El govern en cap moment no ho va explicar, ni als mitjans de comunicació públics (RSA) ni privats (Diari de Sant Andreu, SATV). Ara s’excusa que havia de ser l’AMB qui n’informés, però va ser el govern municipal qui va voler firmar el pacte amb l’AMB i qui es va encarregar d’esbombar mediàticament la part positiva, amb tal de penjar-se les medalles.

L’acció política ha de ser responsable envers a la seva ciutadania, no es pot explicar només una part d’una fita aconseguida. S’ha d’explicar tot, i a aquest govern del PSC+Cs només li agrada explicar la cara bona i ometre el que no li interessa.

Creiem que un bon govern és aquell que és transparent, aquell que consulta als seus conciutadans en les decisions importants que afecten a la ciutat, aquell que busca la col·laboració amb els grups de l’oposició.

Ara hem d’actuar per ajudar a aquelles persones, que per diferents motius no puguin pagar aquest tribut, sobretot la nostra gent gran, ja que propietat de l’habitatge no és igual a renda alta.

Des de FEM Sant Andreu proposem crear una partida d’ajuts socials pel pagament del tribut metropolità. Aquest ajut estaria destinat a les unitats familiars amb menys recursos econòmics i proposem el següent escalat:

Sabem que és una molt bona proposta i que actualment s’està aplicant en altres municipis.

Estem intentant que el govern municipal incorpori la nostra proposta en els propers pressupostos municipals. Si finalment aquesta millora s’accepta, ho comunicarem per les nostres xarxes socials.

Aprofito i en nom de FEM Sant Andreu us desitjo unes Bones Festes i Feliç Any Nou 2020.

María José Escobedo, regidora de Fem Sant Andreu.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies