PLE MUNICIPAL MES DE DESEMBRE – PRESSUPOSTOS

Published by Fem Sant Andreu on

Ple ajuntament

Ple ajuntament

Aquí podeu trovar l’argumentari que vam fer servir durant el ple de l’ajuntament per tal de poder explicar el nostre posicionament com a grup municipal.

Temes tractats al ple:

1.1-1.5 Aprovació de l’acta de la sessió de la Comissió Informativa de Serveis Generals, Planificació i Desenvolupament Econòmic de la Ciutat, núm. 4/2019, de data 21 de novembre de 2019 + RETRE COMPTES. 

– A FAVOR –

1.6 Aprovació de l’adhesió al Model de Quadre de Classificació de la Documentació Municipal (QdCM), amb l’objectiu d’adoptar el nou model de quadre de classificació i el catàleg de processos/sèries que incorpora i aplicar-los al SGD de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. 

– A FAVOR –

1.7 Aprovació del Pla Normatiu Municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per a l’any 2020. 

– A FAVOR –

1.8 Aprovació de l’organigrama municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. 

El model d’organigrama que se’ns presenta, és un model escollit per l’equip de govern. No és el model que el nostre grup hagués presentat. No creiem que hi hagi d’haver una posició de coordinador polític d’àrees, creiem que els regidors han de treballar de forma conjunta i transversal directament amb ALCALDIA, sense intermediaris, ja que no disposem de forma detallada de les funcions i responsabilitats que té. 

– EN CONTRA –

1.9  Aprovació inicial del Pressupost General per a l’exercici 2020.  

Volem agrair la disponibilitat de la regidora d’hisenda Montse Tobella pel temps que ens ha dedicat per tal de valorar les nostres propostes i mirar d’encabir-les en aquest pressupost.

Tenim un pressupost de 26.204.000 €, que suposa un increment en relació amb el pressupost anterior del 15,43%, segons la documentació enviada, augmenten les partides de l’àrea de serveis a les persones: com serveis socials, educació, igualtat, etc. valorem molt positivament aquest increment en aquest apartat del pressupost municipal, ja que nosaltres apostem per a uns serveis per poder donar cobertura a totes les persones que ho necessitin.

Augmenten les beques en educació en 30.000€, augmenten un 20% en esports i augmenten els plans d’ocupació social, afavorint la reincorporació al mercat laboral  d’aquelles persones amb més necessitats.

Respecte al capítol d’inversions, estem molt contents de que la nostra proposta de construcció de la nova comissaria per fi vegi la llum i esperem que aquesta vegada es porti a bon terme, i no passi com l’any anterior, i ens comprometem a fer-ne un seguiment acurat de tota la evolució del projecte, per aquest motiu demanem a l’equip de govern que ens mantingui en tot moment informats i ens oferim a participar en tot aquest procés.

Altres inversions que nosaltres valorem positivament d’aquest pressupost són:

 • Els nous col·lectors de Verge del Pilar i C\Anoia, ja que esperem que solucionin les incidències/inundacions quan plou de forma excessiva.
 • Les inversions en manteniment de la via pública per tal de garantir el bon manteniment d’aquesta. 
 • La construcció i ampliació d’una línea més de la llar d’infant el cavallet.
 • El cobriment de la via dels ferrocarrils partir de la plaça 11 de Setembre, tot i que és una  llàstima que aquest cobriment no pugui ser practicable i així poder crear un espai útil per a la població i pels veïns de la zona.
 • Valorem molt positivament l’acord amb l’empresa Almirall per tal de cobrir el Canal Sedó, ja que creiem que es necessària aquesta intervenció.

Les propostes que FEM Sant Andreu hem presentat i estan recollides en aquests pressupostos i algunes en la planificació de les inversions del pròxims anys són:

 • La construcció de la nova comissaria de policia local.
 • L’augment de la partida de manteniment de la via pública
 • La remodelació del complex L’11 que veurà la llum a partir de l’any 2022
 • La construcció d’una tanca que delimiti la pista de petanca, del centre cívic la plana.
 • I la construcció d’una barrera vegetal al llarg del pas de l’autovia A2 que veurà la llum amb el projecte de recuperació urbanística de la llera del riu que ja s’està executant.

Per altra banda estem molt orgullosos de veure als pressupostos les nostres propostes referents amb:

 1. La incorporació d’una partida per tal de ajudar al pagament de l’IBI a totes aquelles persones amb discapacitat.
 2. La incorporació d’una partida per tal d’ajudar al pagament del nou tribut metropolità de l’AMB. Aquesta ultima esta dotada amb 8000€. Volem el compromís del govern en aquest plenari, que hi destinarà més recursos en el cas que facin falta.

Per tot això, el nostre vot al pressupostos es A FAVOR.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies