Pressupostos Municipals 2020

Publicat per Fem Sant Andreu el

Iniciem l’elaboració del primer pressupost del mandat 2019-2023, l’instrument polític més important que té un Ajuntament, l’eina que ens ha de permetre fixar de forma planificada i ordenada les prioritats de despesa en base a les previsió dels ingressos. La nostra voluntat és posar les bases per a implementar polítiques publiques, vehicular els canvis necessaris en el model de governança i aplicar els compromisos adquirits amb la ciutadania.

Des de Fem Sant Andreu hem obert un procés participatiu on la ciutadania ens ha fet arribar les seves propostes d’on destinar els ingresos del nostre ajuntament. Avui aquest procés ha culminat amb una proposta de Fem Sant Andreu a pel Pressupost municipal, que és tractarà al plenari de desembre.

Aquesta serà una negociació diferent a la de Ordenances. L’Equip de Govern, si vol la complicitat del principal grup de l’oposició s’haurà d’esforçar. Fem Sant Andreu no acceptarà uns pressupostos que no tinguin un clar caràcter social, de la mateixa manera no aprovarem un pressupost on no puguem deixar la nostra petjada social, verda i revitalitzador. Sense obligar els acords adquirits a les ordenances fiscals, com la subvenció de l’IBI per persones amb una condició legal de discapacitat. Aquest ha de ser un pressupost expansiu, que ens permeti abordar inversions fins ara ajornades, recuperar la qualitat en els serveis públics i ordenar les plantilles de personal que durant molts anys han patit les limitacions imposades en matèria de provisió de places.

A més, inclourem a la negociació un sistema d’indicadors que ens permeti fer una avaluació continuada de l’execució del pressupost i del compliment dels acords i objectius del mandat.

Propostes sobre les partides 2020:

 • Crear un partida d’ajuts socials pel pagament del tribut metropolità.  Proposem la creació d’un ajut social, destinat a les unitats familiars amb menys recursos econòmics per tal que tothom pugui assumir les obligacions tributàries, però sense que suposin un problema. L’ajut constarà del següent escalat:
Renta per capità familiar % subvencionable del tribut
Inferior a 487€/ mensual 60%
Entre 487 i 580€ /mensual 40%
Fins a 707€ / mensual 20%

L’ajut no superarà els 50€ per cas, i els beneficiaris hauran d’estar empadronats a Sant Andreu de la Barca, pertànyer a una unitat familiar amb pocs recursos econòmics i no tenir cap més immoble que l’habitatge habitual. 

 • Increment de la partida de l’emissora de Radio municipal. Una aposta real per un mitjà de comunicació local, públic i de referencia. Que ajudi a millorar tècnicament l’espai i els mitjans, i transformi l’emissora en un canal de comunicació més audiovisual, on les xarxes socials prenguin més protagonisme i facin més accessible la radio al conjunt de la ciutadania. Amb aquest increment, també busquem que és formalitzin convenis amb facultats de periodisme, per la contractació d’estudiants en practiques, així com programes de formació dirigida als col·laboradors i les col·laboradores de la Ràdio municipal.
 • Pla de manteniment de l’espai urbà i via publica. Sabem de l’existència d’una partida que s’hauria de destinar al manteniment de l’entorn urbà, però a la vista esta als carres, places i barris, que no s’aplica en la seva totalitat i/o que és insuficient. Aquesta partida és important, ja que té una incidència directe amb la seguretat dels vianants i vehicles quan transiten pel nostre espai urbà. 
 • Incorporar 6 agents nous agents a la Policia Local. Actualment tenim una plantilla de 36 agents, 5 d’ells estan en període de formació. És a dir, tenim una ratio de 1,28 agents per cada mil habitants per sota de la mitjana. Aquestes incorporacions van dirigides també, a cobrir futures jubilacions, i amb l’objectiu ferm de reforçar la seguretat ciutadana a Sant Andreu.
 • Escola Formativa d’adults. Que comprengui activitats d’aprenentatge perquè les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals. Sense oblidar els programes d’alfabetització, enfocats en les persones nouvingudes, fent també de l’escola un espai d’acollida i formació, per al desenvolupament digne de la persona.
 • Ampliar la partida dels control de gats. Iniciar un conveni amb una protectora animal especialitzada en gats, a poder ser amb seu a Sant Andreu de la Barca, porti el control i gestió de les colònies de gats de la ciutat, amb la supervisió de la regidoria de Medi Ambient.

Propostes sobre el capítol d’inversions 2020:

 • Remodelació del Complex L’11. Demanem la cobertura lateral de la pista semi-coberta, i uns serveis per els esportistes i públic faci us d’aquella pista. A més demanem una reforma de la coberta interior de l’antic pavelló, com també una remodelació a fons dels vestidors i grades del pavelló.
 • Construcció de la vorera i tanca de protecció a la corba de la Raval de Corbera. Sol·licitem la construcció d’una vorera al revolt de la Torre de Sant Joan (Raval de Corbera) i la il·luminació del tram. En aquesta mateixa actuació s’ha d’incorporar una tanca de protecció pel desnivell provocat pel solar abandonat. 
 • Construcció d’una Nova Comissaria de la Policia Local. L’espai actual no respon a les necessitats laborals i tècniques requerides. Manquen calabossos, sala d’interrogatoris, espai d’acompanyament, despatxos d’atenció ciutadana, menjador i sala de descans.
 • Adaptació del camí que rodeja el Camp d’herba de Can Salvi. Millorar l’accés pel camí dels dipòsits d’aigua. Fer-lo accessible perquè els vehicles d’emergència puguin arribar a peu de camp, en cas de necessitat medica a les instal·lacions esportives de Can Salvi.
 • Construcció d’una tanca que delimiti la pista de petanca. Construcció d’un tancant, que protegeixi l’estat de les pistes de petanca com un equipament municipal més. I evitar així actes incívics i vandàlics, que provoquin el deteriorament de l’equipament. I pugui repercutir en despeses de recondicionament.
 • Barrera vegetal al llarg del pas de l’autovia A-2 pel municipi. El darrer informe de la Diputació de Barcelona, suspenia la qualitat de l’aire a Sant Andreu de la Barca i en especial, la zona residencial i industrial limítrofa amb l’A-2. Proposem un mur verd entre l’autovia A-2 i el terme municipal, que ens ajudi a la mitigació acústica, però sobretot a protegir-nos i compensar els efectes del Diòxid de Carboni (CO2), Diòxid de Nitrogen (NO2) i les partícules PM10.

Podeu llegir les propostes detallades que hem fet a l’equip de govern al document següent: Proposta pressupostos 2020 – Fem Sant Andreu

   


  0 comentaris

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies