Una fiscalitat social, verda i emancipadora és possible

Publicat per Fem Sant Andreu el

La crisi econòmica ha provocat que moltes famílies vegin reduït el seu poder adquisitiu i tinguin dificultats per accedir a determinats serveis públics, accentuant encara més les desigualtats. Les ordenances fiscals són la principal font d’ingressos municipals, però també una bona eina amb la que fer polítiques socials al servei de la gent, i una fiscalitat local en benefici de la ciutat.

Per això des de Fem Sant Andreu treballem per ser una ciutat socialment justa, i en aquesta direcció hem aconseguit que s’apliqui una bonificació del 30% de l’IBI als propietaris de pisos que es posin a disposició de l’Oficina Municipal d’Habitatge per a llogar-los a un preu assequible. També hem insistit, en que cal penalitzar als grans tenedors de pisos buits a la nostra ciutat, com bancs i fons d’inversió. No pas com a mesura recaptatòria, sinó amb l’objectiu d’incentivar el parc d’habitatges de lloguer. Volem protegir l’accés a l’habitatge dels santandreuencs i santandreuenques.

Des de la nostra candidatura municipalista també hem proposat i aconseguit, que els nuclis familiars on convisquin persones amb una condició legal de discapacitat o diversitat funcional, tinguin l’IBI subvencionat.

Per fomentar la fiscalitat verda i la responsabilitat ambiental, hem aconseguit  augmentar la bonificació del 30% al 50% de l’IBI, en aquells immobles que disposin de sistemes de captació d’energia solar. I per promoure el reciclatge dels professionals, hem proposat i és preveu la gratuïtat de la deixalleria, per petits comerciants i treballadors autònoms amb les mateixes condicions que els particulars.

Per últim, creiem que les ordenances fiscals encara tenen marge de millora. Tal com estan plantejades ara, no fonamenten tant com ens agradaria la redistribució i no contribueixen a erradicar les desigualtats socials. Ens fixem l’horitzó del 2021, per aplicar la tarifació social en les ordenances i preus públics. Una tarifació progressiva, basada en la renda, que sigui més justa i permeti l’accés de tothom als serveis municipals i equipaments culturals, esportius i educatius de la ciutat.

Fem Sant Andreu defensarà sempre una fiscalitat local que sigui una eina en benefici de la ciutat i per la comunitat. Per això fem propostes, negociem i acordem amb l’objectiu de fer, de Sant Andreu de la Barca una ciutat socialment més justa.

Marc Giribet, Portaveu de Fem Sant Andreu.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies