Propostes a les Ordenances 2020

Publicat per Fem Sant Andreu el

El passat dijous 17 d’octubre de 2019, el portaveu de Fem Sant Andreu Marc Giribet i la regidora Maria Antonia Borbón, es van reunir amb Montserrat Tobella regidora d’Hisenda i Gestió Tributària, per fer-li arribar les propostes de Fem Sant Andreu per les ordenances fiscals de 2020.

La reunió va transcorre en un clima de cordialitat, on les propostes del nostre grup van ser ben rebudes per la regidora d’Hisenda i Gestió Tributària. L’objectiu principal de Fem Sant Andreu és assolir un major grau de redistribució de la renda incidint tant per la via dels ingressos fiscals com per la via de la despesa pressupostària i alhora tendir cap a un model de fiscalitat més simple i comprensible que faciliti les relacions amb els contribuents.

Des del Fem Sant Andreu, tenim l’esperança que el govern municipal accepti aquestes propostes que seguidament us detallem, que aposten per contribuir a la redistribució de la renda i eliminar les desigualtats socials per factor econòmics.

REBAIXAR L’IBI I EVITAR ELS HABITATGES D’ÚS TURÍSTICS 🏨

Proposem una revisió cadastral que no es fa des de l’any 1996, per adequar el càlcul d’impostos al valor actual del sòl i l’immoble. Però aquesta revisió ha de tenir com a condició sine qua non, la posterior rebaixa de l’IBI a totes en les qualificacions, ja siguin urbanes i rústiques.

🏨Proposem incrementar en un 35% (passant de 150€ a 202,5€) la quota d’IBI per aquells habitatges que es destinin a una activitat turística. Busquem protegir l’accés a l’habitatge als ciutadans santandreuencs. La proximitat de Sant Andreu a una capital tan cosmopolita i visitada com Barcelona, pot generar un increment de pisos destinats a ús turístic. Més enllà dels problemes de convivència que això pot provocar, cal que protegim l’accés dels nostres ciutadans a un habitatge digne.

BONIFICACIÓN DEL IBI A PERSONAS CON DISCAPACIDAD🧸

🧸Proponemos bonificar el recibo del IBI en un 20%, aquellos núcleos familiares donde convivan personas con una condición legal de discapacidad igual o superior al 33%. Son muchos los municipios que desde hace años, apuestan por bonificaciones sociales como esta, en Sant Andreu de la Barca no nos podemos quedar a la cola.

INCENTIVAR AMB BONIFICACIONS EL LLOGUER DE PRIVATS🏡

🏡Proposem la creació d’un ajut en forma de bonificació de l’IBI, que com a màxim sigui fins al 50% de bonificació. Aquells propietaris privats d’immobles buits, que lloguin la seva propietat, havent estat buits durant els 2 anys anteriors, i l’escalat de bonificació anirà en funció de la durada del contracte, màxim 5 anys de duració i 50% de bonificació de l’IBI.

GRATUÏTA DE LA DEIXALLERIA PELS TREBALLADORS AUTÒNOMS🗑

🗑Els treballadors autònoms gaudiran de la gratuïtat del servei de deixalleria, fins al límit diari d’entrada. El que excedeixi els kg/dia, s’aplicaran els preus públic actuals, recollits a Art. 4t. de la dita ordenança. Per accedir aquesta bonificació del servei de deixalleria, s’haurà d’acreditar que és un comerciants i/o petits industrials amb activitat a Sant Andreu de la barca.

PREMIAR L’ENERGIA RENOVABLE🌞💨🔌

🔌Aquells immobles que disposin de sistemes de captació d’energia renovable, amb una autogeneració mínima del 50%. Passin de tenir una bonificació de l’IBI del 30%, al 50%.

REBAJAR LA TASA DE TRASLADO DE NEGOCIOS🛍

🛍 Rebajar la ordenanza 10.5, de traslado de las actividades y la tasa adherida, para todos aquellos negocios que cambian de domicilio de la actividad a otro, siempre que ambos sean dentro del municipio. No deberán pagar el 50%, sino el 25%. Siempre que la actividad en el domicilio inicial disponga de la correspondiente licencia de apertura o se haya formalizado la comunicación previa o la declaración responsable de apertura. Siempre que la actividad en el domicilio inicial disponga de la correspondiente licencia de apertura o se haya formalizado la comunicación previa o la declaración responsable de apertura.

Esta rebaja, es un compromiso electoral que Fem Sant Andreu adquirió con Acssab – Fem Comerç Sant Andreu.

PENALITZAR AQUELLES GRANS CORPORACIONS QUE TINGUIN PISOS BUITS 🏢

🏢Els grans tenedors com bancs i fons d’inversió que tinguin pisos buits a la nostra ciutat, patiran un increment del 50% el rebut de l’IBI per aquests immobles. No es tracta d’una mesura recaptatòria sinó d’incentivar el parc d’habitatges de lloguer. L’objectiu és posar en el mercat les grans bosses d’habitatges perquè els veïns de la ciutat no hagin de marxar a viure, i evitar també l’especulació amb el preu de lloguer a la ciutat.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies