ūüó£ Ordenances fiscals, PARTICIPA!

Ens agrada que diguis la teva, per aix√≤ des de Fem Sant Andreu obrim un proc√©s participatiu per elaborar un plec de propostes, que aniran destinades a millorar les Ordenances fiscals 2020. Clicant al¬†seg√ľent¬†enlla√ß podr√†s fer-nos arribar la teva proposta.

Participa aqu√≠ ūüĒó https://www.femsantandreu.cat/index.php/ordenances-fiscals-2020/

Recordeu que les ordenances, s√≥n una part important dels ingressos que formen part del pressupost municipal es decideixen a trav√©s de les ordenances fiscals. L’actual marc normatiu definit a la llei d’hisendes locals resulta excessivament¬†r√≠gid i deixa escassa capacitat normativa als ajuntaments en √†mbits tan sensibles¬†com la fiscalitat. Si b√© existeix un gran consens social en la idea de que tothom¬†hauria de pagar els impostos en base a la seva capacitat econ√≤mica, la realitat √©s¬†que els impostos i taxes municipals no acostumen a respectar aquest principi, i en¬†gran part √©s degut a les pr√≤pies limitacions que estableix una normativa estatal¬†obsoleta que a m√©s limita l’autonomia municipal.

Malgrat aquestes rigideses, √©s important que els ajuntaments esgotin tot el recorregut normatiu per intentar incloure elements de progressivitat en figures com l’impost sobre b√©ns immobles, la taxa de residus, les taxes d’escoles bressol, etc. i a m√©s dissenyin solucions imaginatives per instrumentar pol√≠tiques destinades a compensar el car√†cter regressiu de figures com l’IBI, per exemple amb les bonificacions indirectes en forma d’ajuts vinculats a la capacitat econ√≤mica.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenci√≥: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pr√≤pies com de tercers, per a recopilar informaci√≥ estad√≠stica de la vostra navegaci√≥, aix√≠ com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'√ļs., M√©s .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies