🗣 Ordenances fiscals, PARTICIPA!

Publicat per Fem Sant Andreu el

🗣 Ordenances fiscals, PARTICIPA!

Ens agrada que diguis la teva, per això des de Fem Sant Andreu obrim un procés participatiu per elaborar un plec de propostes, que aniran destinades a millorar les Ordenances fiscals 2020. Clicant al següent enllaç podràs fer-nos arribar la teva proposta.

Participa aquí 🔗 https://www.femsantandreu.cat/index.php/ordenances-fiscals-2020/

Recordeu que les ordenances, són una part important dels ingressos que formen part del pressupost municipal es decideixen a través de les ordenances fiscals. L’actual marc normatiu definit a la llei d’hisendes locals resulta excessivament rígid i deixa escassa capacitat normativa als ajuntaments en àmbits tan sensibles com la fiscalitat. Si bé existeix un gran consens social en la idea de que tothom hauria de pagar els impostos en base a la seva capacitat econòmica, la realitat és que els impostos i taxes municipals no acostumen a respectar aquest principi, i en gran part és degut a les pròpies limitacions que estableix una normativa estatal obsoleta que a més limita l’autonomia municipal.

Malgrat aquestes rigideses, és important que els ajuntaments esgotin tot el recorregut normatiu per intentar incloure elements de progressivitat en figures com l’impost sobre béns immobles, la taxa de residus, les taxes d’escoles bressol, etc. i a més dissenyin solucions imaginatives per instrumentar polítiques destinades a compensar el caràcter regressiu de figures com l’IBI, per exemple amb les bonificacions indirectes en forma d’ajuts vinculats a la capacitat econòmica.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies