TRANSPAR脠NCIA PER DAVANT DE TOT!馃攷

Publicat per Fem Sant Andreu el

TRANSPAR脠NCIA PER DAVANT DE TOT!馃攷 – ARTICLE D’OPINI脫

Al Plenari municipal del mes de Juliol de pressa i corrents abans de que tothom desapareixes per vacances, el govern va apar猫ixer amb un sobrevingut a l鈥檕rdre del dia referent a l鈥檌ncompliment, de l鈥檕bjectiu d鈥檈stabilitat pressupost脿ria i de la regla de la despesa de la liquidaci贸 del pressupost de l鈥檃ny 2018.

Aquest incompliment es pot quantificar en una desviaci贸 d鈥1.8 milions d鈥檈uros a la partida d鈥橧nversions, 茅s a dir, de les obres que es van realitzar pocs mesos abans de les eleccions municipals del Maig del 2019.

En l鈥櫭爉bit p煤blic la transpar猫ncia 茅s un dret de la ciutadania, i creiem imprescindible la realitzaci贸 d鈥檜na auditoria t猫cnica i urban铆stica dels comptes de l鈥橝juntament i de SABURBA.
Sabem que fer aquest tipus d鈥檃uditoria requereix un gran esfor莽 de tot el personal t猫cnic del nostre Ajuntament, per貌 tenim la ferma convicci贸 que l鈥檈sfor莽 val la pena per tal d鈥檃ssegurar que els diners de tots, estan invertits all脿 on s鈥檋a dit que s鈥檌nvertirien.

Auditoria

En aquesta auditoria no nom茅s volem saber que les factures s鈥檋an pagat i s鈥檋an imputat correctament, el que volem saber es que tots els conceptes, intervencions, materials que s鈥檋an pagat s鈥檋an fet servir a l鈥檃ctuaci贸/obra a les que corresponen.
L鈥檈smentat sobrevingut ha provocat que l鈥橝juntament hagi creat un pla econ貌mic financer pel per铆ode 2019-2020, requerit pel Ministeri d鈥檋isenda i administraci贸 publica. Pel qual s鈥檕bliga a no incomplir la llei d鈥檈stabilitat pressupostaria pels pr貌xims 2 anys, quines conseq眉猫ncies t茅 aquest pla financer per a la ciutadania?

La liquidaci贸 de l鈥檃ny 2018 posa de manifest una manca de finan莽ament i un increment significatiu de la despesa, provocada per un inusual increment del cap铆tol 6 del pressupost, 茅s a dir, els d鈥檌nversions/obres.

Des de聽Fem Sant Andreu聽creiem que una bona planificaci贸 de la legislatura, a partir d鈥檜n Pla Acci贸 Municipal (PAM) i una visi贸 a llarg termini de les necessitats de Sant Andreu de la Barca, eviten la precipitaci贸 i les despeses elevades exclusivament l鈥檃ny anterior a les eleccions municipals.

Desgraciadament, i degut al pla financer pels anys 2019 i 2020, la manca de planificaci贸 i la utilitzaci贸 partidista i electoralista de la renovaci贸 o creaci贸 de noves infraestructures a Sant Andreu de la Barca provocar脿 que el tancament de l鈥檈xercici 2022 tornarem a estar en la mateixa situaci贸.

Xavier Vila
Regidor de Fem Sant Andreu 鈥 Acord Municipal.

Auditoria

Categories: Articles Diari

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenci贸: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pr貌pies com de tercers, per a recopilar informaci贸 estad铆stica de la vostra navegaci贸, aix铆 com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'煤s., M茅s .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies