Fem Sant Andreu al costat de l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca en el cas Endesa.

Publicat per Fem Sant Andreu el

Aquest matí el grup municipal de Fem Sant Andreu-Acord Municipal ha enviat una carta a l’alcalde, per mostrar suport institucional respecte a l’amenaça en forma de carta que Endesa i altres companyies elèctriques han enviat al nostre ajuntament reclamant el pagament de més de 44.000 euros, la meitat del que deuen a la companyia 139 famílies de la ciutat per evitar el tall del subministrament.
 
No toleramos la amenaza de privar de un derecho básico a los persones más vulnerables de nuestra ciudad. Las empresas que se lucran con servicios elementales como la luz, el agua o el gas tienen que asumir el cumplimiento de la legalidad vigente en Cataluña (ley 24/2015), que protege los derechos energéticos de las personas en situación de vulnerabilidad. La ley 24/2015, fruto de una Iniciativa Legislativa Popular surgida de movimientos sociales, aprobada por unanimidad en el Parlamento de Cataluña, y que es una de las más avanzados del mundo. Esta ley, vigente en nuestro país, prohíbe los cortes de suministro a las personas vulnerables, y ha demostrado ser mucho más eficaz y garantista que el Bono Social español aprobado por un Real Decreto (que legalmente es de rango inferior).
 
El portaveu de Fem Sant Andreu,Marc Giribet, demana al consistori que en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars protegides per la llei 24/2015 com amenacen de fer, el nostre ajuntament utilitzi les vies sancionadores de manera contundent, amb el suport actiu de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.
 
També, Fem Sant Andreu ha instat al Govern de la Generalitat a prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable, treballant de manera transversal (especialment des de la Conselleria d’Empresa i Coneixement i la de Treball, Afers Socials i Famílies) per fer complir la llei, impulsar la coordinació de les diferents administracions públiques, fent de paraigua per la negociació amb les companyies elèctriques i facilitant recursos per la gestió del pagament del deute.
 
Expresamos de forma clara y sin equidistancias, que la prioridad es y será siempre la defensa de los derechos y la dignidad de la gente, y utilizaremos todas las herramientas a nuestro alcance para hacerlo, junto a los agentes y movimientos sociales y el ayuntamiento para conseguir que todas las personas, y especialmente las más vulnerables, tengan el suministro energético que garantice una vida digna.
Os dejamos el enlace de la carta :

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies