PLE MUNICIPAL JULIOL

Publicat per Fem Sant Andreu el

Ple ajuntament

Ple ajuntament

Aquí podeu trovar l’argumentari que vam fer servir durant el ple de l’ajuntament per tal de poder explicar el nostre posicionament com a grup municipal.

3.- Designacions com a representants de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en organismes comarcals, federacions i consorcis.

No estem gens d’acord amb aquestes designacions, perquè no tenen en compte les capacitats que hi ha als regidors de l’oposició, ni tampoc la pluralitat i diversitat ni la ponderació dels grups municipals = PSC s’emporta 8/13 representacions C’s 2/13 i Podem 2/13. I nosaltres, segon grup del consistori només una.

Tampoc entenem els criteris amb els quals s’han decidit les designacions, i demanem al govern que ho expliqui en aquesta sessió plenària. Nosaltres volem explicar, que no vàrem tenir opció a parlar res, ens van proposar una única representació, i vam sol·licitar poder negociar la representació del consorci per a la Normalització Lingüística, proposant una psicopedagoga com és la regidora Maria José Escobedo, també vam demanar que un enginyer informàtic com és el nostre regidor Xavi Vila pogués representar-nos Consorci Local per al Desenvolupament de les Xarxes de Telecomunicacions (LOCALRET).

A demés creiem, que una repartició més equitativa convertia aquestes designacions en una oportunitat per teixir confiances, construir ponts i diàleg entre govern i oposició. Perquè el fet de treballar conjuntament: els regidors de govern i els regidors de l’oposició designats en aquestes representacions, resultaria iniciar i treballar conjuntament projectes, idees o noves accions, pel bé comú del municipi. S’imaginen els 21 regidors d’aquest plenari, poguéssim impulsar iniciatives conjuntament, defensar-les i executar-les… Doncs amb unes designacions més justes i equitatives hagués estat possible.

Un cop més el govern no ha volgut negociar ni acordar res amb Fem Sant Andreu. Avui hem perdut una oportunitat, en tindrem d’altres i pel grup de Fem Sant Andreu no quedarà per aconseguir-ho. I per mostra la voluntat i responsabilitat que té aquest grup, tot i no ser equitatives, ni respectuoses amb la ponderació de forces no hi votarem en contra, ens abstindrem.

 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en el Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística, el Sr. Juan Pablo Beas Fernández, i com a suplent la Sra. Montserrat Tobella Canals. ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en l’Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya, l’alcalde, Sr. M. Enric Llorca Ibáñez, i com a suplent, el regidor, Sr. Juan Pablo Beas Fernández. ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en l’Assemblea General, la Sra. Maite Navas Aguayo, i en la Junta Directiva, la Sra. Maite Navas Aguayo i el Sr. Xavier Pla Gómez, de l’Agrupació de Defensa Forestal del Massís de l’Ordal. ABSTENCIÓ
 • Delegació al Sr. Juan Pablo Beas Fernández de la representació de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, en l’Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en el Plenari de l’Assemblea del Consorci Local per al Desenvolupament de les Xarxes de Telecomunicacions (LOCALRET).ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al Patronat de la Fundació Privada Arc de Sant Martí, la regidora, Sra. Rosario Ramírez Pastora.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en l’Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, la Sra. Saray Cantero García.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en l’Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat, la regidora, Sra. Maite Navas Aguayo.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en el Consell Plenari del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el regidor, Sr. Eunice Martín.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, a la Red Española de Ciudades Saludables, a la regidora, Sra. Montserrat Tobella Canals, i com a responsable tècnica, la Sra. Isabel Sánchez Sánchez.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a la Red de Ciudades que Caminan, la regidora, Sra. Isabel Rosa Marcos Crego.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a la Red de Ciudades por la Bicicleta, la regidora, Sra. Maite Navas Aguayo.ABSTENCIÓ
 • Designació com a representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en el Consorci del Govern Territorial de Salut del Baix Llobregat Nord, la regidora, Sra. Isabel Rosa Marcos Crego. ABSTENCIÓ

4 Aprovació inicial de l’expedient de modificació núm. 6/2019 del Pressupost únic municipal, per crèdit extraordinari. ABSTENCIÓ

Les coses es poden fer bé o malament, com vostè deia fa uns dies Sr. Alcalde. No potser que en una setmana tinguem 3 modificacions d’aquest expedient, l’ultima a 48 hores del ple, sense ser tractada ni explicada en la comissió informativa.

Ens trobem, en una situació de falta d’informació total, fa només unes hores que disposem de la liquidació de l’última legislatura i de l’acta d’arqueig de tancament, documentació que hem sol·licitat reiteradament, i que ens ha arribat hores abans del ple. Sense aquesta documentació, FEM SANT ANDREU no coneixem la situació econòmica es troba l’Ajuntament, i no pot fer l’estudi idoni d’aquesta modificació, de la modificació pressupostària.

Seria una irresponsabilitat per part nostra, efectuar un vot positiu, sense haver pogut realitzat l’estudi pertinent. L’objectiu d’aquest grup o es bloquejar per bloquejar, sinó ser útils i pro positius. No podem recolzar amb un vot afirmatiu el com s’ha portat la modificació d’aquest expedient. Ens abstindrem.

Categories: Plenaris

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies