Participació o control

Published by Fem Sant Andreu on

 

Recentment a una entrevista realitzada al nostre alcalde ( https://bit.ly/2SmQN5F ), entre altres temes li pregunten per la participació ciutadana, quina és la nostra sorpresa quan basa l’argument de la seva resposta en què és un tema complicat perquè la gent no té temps, no pot anar a les reunions que convoquen perquè han de donar de sopar als nens.

Reflexionem, que té a veure la participació ciutadana amb què l’Ajuntament vulgui controlar la participació? Suposem que ell no té experiència en entitats i grups de treball, però nosaltres hem vist més d’un equip que es reuneix a altes hores de la nit, durant el cap de setmana i quan faci falta per tirar endavant projectes què estan motivats a assolir.

Sense anar més lluny al nostre municipi tenim entitats com companyies de teatre, Gegants, Castellers, Diables, clubs de futbol, de basquet, de tir amb arc, de ciclisme… i tots ells organitzen cada any multitud d’actes i competicions.

Les regidories han de posar les eines i el suport per donar suport a aquests projectes.

La participació l’han de liderar els participants. L’ajuntament s’ha de posar al servei de les entitats per aconseguir que aquestes evolucionin i millorin les seves activitats augmentant la participació i la qualitat de les mateixes. Els polítics no han de marcar el que ha de fer la gent, les motivacions han de sortir de les iniciatives de les entitats i nosaltres, com ha polítics, les hem de recolzar.

Prou ja de pensar per la gent, prou de decidir per la gent. Poseu eines i deixeu-los fer. La ciutadania ha de prendre la iniciativa en les decisions municipals i fer-se partícip de la vida del municipi.

Crec que no cal profunditzar més, si formes part d’una entitat entens el perquè de tot plegat, i si tens la intenció de crear una iniciativa sabràs que et pots trobar si piques la porta de l’Ajuntament amb l’actual govern.

 

Fem Sant Andreu


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies